Sondaj: Subvențiile din SUA, acordate în baza legii de reducere a inflației, sunt atractive pentru companiile germane / Creditele fiscale sunt date celor care vin să producă în Statele Unite tehnologie prietenoasă cu mediul

masini electrice Sursa foto: Lektri.co

Legea de reducere a inflației adoptată de administrația Biden pentru promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul atrage companiile germane în Statele Unite, arată un sondaj al Camerei de Comerț și Industrie Germană DIHK publicat miercuri.

Potrivit sondajului DIHK realizat în rândul a 2.400 de companii din toate sectoarele, una din 10 companii germane intenționează deja să își relocheze producția în alte țări, scrie Reuters.

Raportul a arătat că America de Nord, și în special SUA, au devenit mai populare pentru afaceri.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Liderii UE și-au exprimat îngrijorarea că subvențiile de sute de miliarde de dolari date de americani care cer, în schimb ca producția să fie în Statele Unite, ar încuraja companiile să abandoneze Europa pentru SUA.

Potrivit sondajului, 23% dintre producătorii de vehicule și furnizori iau în considerare relocarea producției. În cadrul sistemului de la Washington, noile credite fiscale pentru vehiculele electrice se aplică celor cu asamblare finală, precum și inputurilor cheie fabricate în America de Nord.

Barierele comerciale cauzează din ce în ce mai multe probleme pentru companiile germane care își desfășoară activitatea la nivel internațional. Dintre companiile intervievate, 56% s-au plâns de bariere comerciale, cea mai mare cifră de la începutul sondajului, în urmă cu 18 ani.

“Observăm în mod clar o tendință tristă spre mai mult protecționism”, a declarat Volker Treier, șeful departamentului de comerț din cadrul DIHK.

Dintre companiile intervievate, una din cinci se simte discriminată de reglementările privind conținutul local, precum cele incluse în Legea privind reducerea inflației din SUA.

Sancțiunile împotriva Rusiei și a Belarusului de către Uniunea Europeană și alte țări, precum și sancțiunile impuse în legătură cu războiul rusesc din Ucraina, creează, de asemenea, provocări pentru mai mult de jumătate dintre companiile germane intervievate.

“Sondajul nostru confirmă noua realitate cu care ne confruntăm de când a început războiul de agresiune”, a declarat Treier. El preconizează o creștere reală a exporturilor germane de 2,5% în 2023, cu un punct sub creșterea medie din deceniul precedent.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: