Sondaj: Trei din patru lideri de companii consideră că tehnologia este esențială în crearea de noi oportunități economice

economie calcule Foto: Dreamstime

Trei din patru lideri consideră că tehnologia este esențială pentru crearea de noi oportunități economice (76%) și că inteligența artificială va contribui la înregistrarea de progrese în ceea ce privește atingerea obiectivelor de sustenabilitate și impact social (76%), potrivit sondajului global realizat de HP.

Liderii de afaceri fie folosesc deja inteligența artificială, fie intenționează să facă acest lucru în următorii doi ani pentru creșterea accesului la educație digitală (90%), dezvoltarea forței de muncă (89%) și diversitatea forței de muncă (86%).

„Potențialul inteligenței artificiale poate ajuta HP să-și accelereze obiectivele de sustenabilitate și impact social”, a declarat Ernest Nicolas, Chief Supply Chain Officer în cadrul HP. „De la felul în care construim în mod responsabil PC-uri cu inteligență artificială pentru începători, până la experți în știința datelor care folosesc dispozitivele noastre pentru a-i ajuta pe antreprenorii locali să-și consolideze afacerile, acesta este modul în care tehnologia susține dezvoltarea afacerilor și a comunităților noastre.”

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Potrivit studiului, aproximativ o treime din populația globală nu are acces la Internet, iar acest lucru înseamnă pierderi globale de miliarde de dolari din PIB, în fiecare an. Decalajul digital a crescut de la apariția tehnologiei, iar inteligența artificială l-ar putea amplifica dacă nu se iau măsuri.

„Toată lumea merită o șansă și să aibă acces la instrumentele necesare pentru a prospera în economia digitală”, a declarat Michele Malejki, HP Global Head of Social Impact și director al Fundației HP. „Știm că tehnologia poate fi un instrument puternic pentru progres. Cu toate acestea, pentru a reduce cu adevărat decalajul digital într-o lume în continuă schimbare, trebuie ca oamenii să dobândească competențele necesare pentru a folosi tehnologia.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: