Sorin Ion, Ministerul Educației: Dacă avem pretenţia ca elevii noştri să iasă alfabetizaţi digital, trebuie să avem nişte profesori alfabeţi digital

Pe scurt

  • Sorin Ion subliniază că discuția despre digitalizare a evoluat de la accent pe dotare la utilizarea eficientă a tehnologiei.
  • Școlile din România dispun acum de dotare tehnică adecvată, însă dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor este esențială.
  • Platforma de e-learning Edulib este funcțională, iar formarea continuă a profesorilor în pedagogie digitală este prioritară.
  • Programul de formare pentru 100.000 de profesori vizează alfabetizarea digitală pentru jumătate din personalul din învățământul preuniversitar.
Articolul integral continuă mai jos
sorin ion Sursa: Educație Privată

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerului Educației, susține că discuția despre digitalizarea sistemului educației este diferită acum, față de perioada pandemiei.

„Dacă acum 5,6,7 ani doream să discutăm despre digitalizarea sistemului, cred că s-ar fi rezumat la câte calculatoare aveam în școli sau câte tablete, lucruri pe care le-am simțit acute înainte de pandemie și mai ales în perioada pandemiei, când singura discuție despre sistemul de educație era câte tablete avem sau cum se pot conecta elevii la platformele educaționale sau la lecțiile online cu profesorii lor”, spune el.

Acum, față de ultimii ani, școlile din România au parte de dotare tehnică, iar acolo unde „lucrurile stau foarte bine, sunt pe cale să se îmbunătățească”, potrivit declarațiilor lui Sorin Ion.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acesta menționează însă că următorul pas îl constituie continuarea dezvoltării de competențe digitale ale profesorilor.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Nu mai vorbim de dotare, vorbim despre utilizarea platformelor de e-learning. Tot pandemia ne-a învăţat să utilizăm platformele. În acest moment este funcţională şi platforma de e-learning a Ministerului Educaţiei, Biblioteca virtuală Edulib. Următorul pas este formarea continuă a profesorilor pentru utilizarea tehnologiilor digitale. Dacă avem pretenţia ca elevii noştri să iasă alfabetizaţi digital, trebuie să avem nişte profesori alfabeţi digital. Avem program de formare pentru 100.000 de profesori pentru pedagogie digitală., iar numărul total de profesori din învăţământul preuniversitar este puţin peste 200.000,  adică jumătate dintre ei, ceea ce e bine. O parte dintre ei au fost deja formaţi”, spune Sorin Ion.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.