Sorin Ion, secretar de stat în Ministerului Educației, susține că discuția despre digitalizarea sistemului educației este diferită acum, față de perioada pandemiei.
„Dacă acum 5,6,7 ani doream să discutăm despre digitalizarea sistemului, cred că s-ar fi rezumat la câte calculatoare aveam în școli sau câte tablete, lucruri pe care le-am simțit acute înainte de pandemie și mai ales în perioada pandemiei, când singura discuție despre sistemul de educație era câte tablete avem sau cum se pot conecta elevii la platformele educaționale sau la lecțiile online cu profesorii lor”, spune el.
Acum, față de ultimii ani, școlile din România au parte de dotare tehnică, iar acolo unde „lucrurile stau foarte bine, sunt pe cale să se îmbunătățească”, potrivit declarațiilor lui Sorin Ion.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Acesta menționează însă că următorul pas îl constituie continuarea dezvoltării de competențe digitale ale profesorilor.
„Nu mai vorbim de dotare, vorbim despre utilizarea platformelor de e-learning. Tot pandemia ne-a învăţat să utilizăm platformele. În acest moment este funcţională şi platforma de e-learning a Ministerului Educaţiei, Biblioteca virtuală Edulib. Următorul pas este formarea continuă a profesorilor pentru utilizarea tehnologiilor digitale. Dacă avem pretenţia ca elevii noştri să iasă alfabetizaţi digital, trebuie să avem nişte profesori alfabeţi digital. Avem program de formare pentru 100.000 de profesori pentru pedagogie digitală., iar numărul total de profesori din învăţământul preuniversitar este puţin peste 200.000, adică jumătate dintre ei, ceea ce e bine. O parte dintre ei au fost deja formaţi”, spune Sorin Ion.