Peste 200 de șoferi și de vatmani care au refuzat să iasă pe trasee, în timpul grevei ilegale din ianuarie, pleacă acasă, după ce au primit decizia de desfacere a contractului de muncă, a declarat Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București (STB) SA, pentru SpotMedia.ro.
„În urma cercetărilor disciplinare, 222 de șoferi și de vatmani au primit decizia de desfacere a contractului de muncă. De la primirea deciziei, aceștia pleacă efectiv, nu mai asigură serviciu pentru nicio altă perioadă suplimentară.
STB SA va asigura fără probleme, în bune condiții, serviciul public și fără acești șoferi și vatmani. Deja am angajat în jur de 100 de șoferi și de vatmani, dintre cei care au depus CV-uri, în perioada grevei. Bazinul din care STB poate alege noi angajați este, în continuare, generos”, a precizat Adrian Criț.
Acesta a mai menționat că – pe lângă cei 222 de șoferi și vatmani cărora li s-a desfăcut contractul de muncă – alți 490 au fost sancționați cu diminuarea salariului, cu un procent cuprins între 5 și 10%, pentru perioade de una până la 3 luni.
Directorul general al STB a mai menționat că acțiunea de cercetare disciplinară este departe de a se fi încheiat.
Citește integral pe SpotMedia.ro.
Reamintim că șoferii și vatmanii STB au intrat în grevă timp de cinci zile, începând cu data de 20 ianuarie 2022, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.
Vasile Luliu Petariu, liderul sindicatului Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) și consilier general PSD, la acea vreme, a susținut că oamenii nu fac grevă, ci protest spotan, prin care cer demisia directorului general Adrian Criț, numit cu sprijin PNL și USR.
Tribunalul Bucureşti a decis că greva este ilegală.