Start-up-ul dezvoltare imobiliară prin blockchain Build21 lansează o rundă de finanțare pentru a atrage investiții de 1 milion de euro

Adrian Vasilescu, Build21

Build21, start-up de real estate care folosește principii și infrastructură blockchain, a lansat o primă rundă de finanțare, pe 24 septembrie, pentru a atrage investiții de 1 milion de euro. Compania promite un „randament estimat al investiției de minim 40%” în primii doi-trei ani.

Compania vrea să adune o comunitate de investitori interesați să investească în cele 21 de proiecte imobiliare pe care le va construi. Build21 vrea să dezvolte 21 de proiecte rezidențiale built-to-sell, în zonele urbane din România, concepute pentru a îmbunătăți calitatea vieții celor care locuiesc în ele.

„Ne dorim alături de noi în cele 21 de proiecte o comunitate cât mai mare de investitori de retail, care să susțină misiunea noastră, să aibă putere de decizie în proiectele noastre și care să se bucure de randamente foarte bune”, declară Ing. Adrian Vasilescu, CEO și Cofondator Build21.

Compania a ales să folosească tehnologia blockchain pentru a gestiona o comunitate mare de investitori care se pot astfel implica în dezvoltarea proiectelor Build21 prin finanțare, vot, sugestii și propuneri.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Cele 21 de proiecte imobiliare vor fi dezvoltate în maxim 16 ani și vor avea o suprafață medie de 10.000 mp construiți. Acestea vor fi finanțate printr-un mix dintre: comunitatea de investitori care acum se constituie, vânzările proprietăților din proiecte (pre-sales) și finanțare bancară.

Pentru fiecare proiect dezvoltat, Build21 va crea o companie dedicată (SPV – special purpose vehicle), conform practicilor din industria de real estate. Build21 va începe construcția primului proiect în 2025.

„Investitorii din comunitatea noastră pot alege să investească în unul, mai multe sau toate cele 21 de proiecte pe care le vom dezvolta. Investind într-o dezvoltare imobiliară Build21 te asociezi cu compania noastră care construiește acel proiect și ai prioritate la profitul generat de proiect chiar înaintea acționarilor Build21. Fiecare proiect Build21 va avea un randament estimat al investiției de minim 40% în termen de 2-3 ani de la finalizarea rundei de finanțare.”, a mai spus Ing. Adrian Vasilescu, CEO și Cofondator Build21.

Prima rundă de finanțare are loc pe blockchainul românesc MultiversX. Această rundă se va încheia cel târziu la 15 decembrie și vizează investiții de peste 1 milion de euro. Compania va utiliza fondurile pentru dezvoltarea cadrului juridic și legal și a soluțiilor software necesare pentru a permite investitorilor de retail să investească în proiectele imobiliare Build21.

Cofondatorii susțin că li s-au alăturat de profesioniști și advisori în domeniile real estate, tehnologie, juridic, și marketing, și că sunt susținuți de o comunitate de arhitecți și ingineri structuriști precum: Prof. dr. arh. Horia Moldovan, Arh. Irina Meliță, Arh. Eliza Yokina, Arh. Daniel Popescu, Conf. Dr. Arh. Ștefan Simion, Arh. Adrian Soare și Ing. Horia Mihnea.

Build21 este un start-up de real estate fondat de Ing. Adrian Vasilescu și de Raluca Negrea.

Adrian Vasilescu este inginer și antreprenor cu peste 17 ani de experiență în domeniul construcțiilor, fiind cofondator atât al Cross Structural Design, companie de proiectare structurală, fondată în 2009, cât și al 481 Engineering, companie de monitorizare și consultanță în ce privește comportarea în timp a construcțiilor.

Raluca Negrea are 20 de ani de activitate în management și marketing în care a fondat și condus mai multe companii de comunicare și tehnologie. Raluca este absolventa unui Executive MBA la Maastricht School of Management și are experiență în lucrul cu investitorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: