Startup-ul healthtech românesc SanoPass anunță că vrea să atragă 3 milioane de euro, printr-o nouă rundă de finanțare, bani cu care vizează accelerarea dezvoltării prin creșterea portofoliului de clienți, integrarea cu clinicile și operatorii de fitness parteneri în vederea digitalizării integrale a experienței de utilizare și lansarea propriei platforme de telemedicină.
Startup-ul SanoPass este o platformă românească de healthtech fondată în România în 2019 care unifică și digitalizează accesul la sănătate, în peste 1.000 de clinici private, de proximitate sau din rețele mari, și peste 150 de săli de fitness. Prin intermediul rețelei sale naționale de parteneri, SanoPass a înregistrat anul trecut peste 10.000 de servicii medicale furnizate în total și 5.000 de intrări la sălile de fitness în fiecare lună, către cei 50.000 de abonați și 30.000 de utilizatori ai săi.
Platforma de servicii și abonamente medicale și de fitness SanoPass și-a dublat anul trecut cifra de afaceri, pana la 420.000 euro. Compania și-a crescut veniturile lunare de la 15.000 euro în ianuarie 2021 până la 75.000 euro în februarie 2022. Numărul de abonați a crescut cu peste 100%, până la 50.000 în decembrie 2021.
SanoPass asigură accesul la peste 11.000 de medici, garantând programări cu acoperire națională în maximum 48 de ore. Serviciile medicale sunt completate de modulul de fitness. Abonamentele SanoPass sunt în prezent implementate în peste 140 de companii mici și medii, care oferă angajaților acces în platformă ca beneficiu extra-salarial, sau partenerilor și clienților, în programe de loialitate și marketing.
Unul dintre motoarele creșterii SanoPass a fost reprezentat de parteneriatele strategice dezvoltate cu mari companii de asigurări, de investiții imobiliare, instituții financiare și din industria farma.
SanoPass a demarat o serie de proiecte cu parteneri strategici din tehnologie, scheme de plăți și asigurări, și testează aplicabilitatea tehnologiilor emergente în domeniul medicinei preventive (blockchain și NFT).
„Modelul tradițional de accesare a serviciilor medicale a devenit o barieră în calea accesului pacienților la doctori și specialiști. Se impune găsirea unor noi modele de pachete de servicii de medicină și prevenție, centrate pe nevoile individuale ale pacienților și în același timp complementare sistemelor de asigurări publice și private. Am identificat nevoia existenței unei platforme “third party”, care să conecteze pacienții cu furnizorii de servicii medicale și de wellness. În rețeaua de parteneri SanoPass se numără și clinici și profesioniști specializați și supra-specializați, care nu sunt neapărat afiliați unei rețele mari”, au declarat Andrei Vasile și Delia Iliasa, co-managing partners SanoPass.
Compania a atras încă de la început susținerea fondului de investiții Cleverage Venture Capital, fond rezultat din asocierea antreprenorilor Wargha Enayati, fondator Regina Maria şi preşedinte Enayati Group, Georgios Sofianos, antreprenor în industria de sănătate şi CEO Sofmedica, Sergiu Neguţ – business angel şi co-fondator Fintech OS şi Voicu Oprean, fondator AROBS Transilvania Software.
În runde anterioare, SanoPass a atras investiții de 400.000 euro (rundă Seed, în 2020), respectiv 850.000 euro (rundă Bridge, în martie 2021), în ambele runde investitorul principal find Cleverage Venture Capital.