Statista: În ce țară se pensionează populația cel mai devreme?

batrani pensionari Pexels sursa foto: Pexels

În majoritatea țărilor, vârsta medie efectivă de pensionare este mai mică decât vârsta oficială de pensionare completă, arată Statista. În Uniunea Europeană, de exemplu, majoritatea statelor membre au stabilit vârsta legală de pensionare în jurul vârstei de 65 de ani (între 62 și 67 de ani), dar, după cum arată cele mai recente date ale OCDE, mulți europeni ies mai repede la pensie, potrivit celor mai recente date ale OCDE, analizate de Statista.

România, Suedia, Islanda, Elveția, Letonia și Estonia se află printre țările din Europa unde media de vârstă de pensionare este de 65 de ani.

În schimb, vârsta medie de ieșire la pensie este mai aproape de 60 de ani în Luxemburg, Slovacia, Croația și Grecia. Alte țări din Europa cu o vârstă de pensionare relativ timpurie sunt Franța, Belgia, Spania și Austria (61 de ani), în timp ce media UE-27 este de 62 de ani, potrivit datelor din 2020.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

 

Sursă foto: Statista

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Despre ce depopulare se vorbeste?
    De ce ar pleca oamenii din aceste domenii ca doar nu vrea nimeni sa le umble la salarii. E vorba de pensii.

  2. Munca cinstita se pensioneaza cel mai tarziu, talharia si cotuptia se pensioneaza anticipat si cu grupa speciala in Romania.

    • Nu exista munca cinstita sau necinstita! Munca in sine este cinstita oricum ar fi ea. Numai ca munca sr plătește in funcție de mai mulți factori, educația inițială, efortul pe care îl impune, riscurile asumate șamd. Nu poți sa pui egalitate între toate formele de munca! Nici nu este corect sa evalueze categoriile de munca oricine. Nu este normal pt ca subiectivismul personal sau profesional va influența automat rezultatul! Numai anumiți specialiști, lideri din diferite domenii ar trebuii sa facă o dezbatere serioasă și apoi politicul sa scaneze in urma rezultatelor acest demers. Trebuie lăsat politicianismul și corporatismul deoparte pt ca aceștia intideauna au manipulat demersul sau rezultatul in funcție de interesul acestora fie electoral fie pe baza de profi vs costuri!

      • Deci e OK ca milițienii sa iasă la pensie la 42 de ani cu pensie mai mare decay ultimul salriu ca doar nu sunt corporatiști , nu ? Mutli mai sunteți nene. Astia cu creierul cat nuca

  3. noi am fost printre puţinele ţări, dacă nu chiar singura, care a schimbat RETROACTIV vârsta de pensionare furând 60 pensii lunare celor ce şi-au început cariera în anii ’80 dar au fost forţaţi să iasă la 65 iar nu la 60 ani aşa cum prevedea convenţia iniţială.
    în mod normal, dacă prima modificare a vârstei de pensionare s-a făcut undeva în jur de 2010, mărirea ar fi trebuit să fie efectivă după 2045…

  4. Ca sa fie mai interesant, comparati aceasta harta cu una in care sunt trecute date cu speranta de viata 😉

  5. Problema de fond este faptul ca in Romania nu se calculeaza varsta de pensionare si cuantumul in concordanta cu performanta din activitate. Coruptie exista deci Politia nu isi face treaba. Magistratii la fel. Guvernantii acumuleaza datorii tot mai mari deci nu e performanta. Statul se imprumuta ca sa plateasca salariile bugetarilor. Domeniul privat e in colaps. Concluzia: daca poti si crezi ca ai vreo sansa, trebuie sa pleci din Romania cu orice pret. Aici poporul va munci pentru a plati salarii celor bugetari. Este o nedreptate si inechitate ce nu se mai gaseste in vreo alta tara din Europa.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.