Studiu: Europa ar putea crea un sector energetic autosustenabil cheltuind aproximativ 2.000 de miliarde de euro

inovatie, green, verde, digital Sursa foto: Frames

Europa ar putea renunţa la combustibilii fosili şi ar putea crea un sector energetic autosustenabil cheltuind aproximativ 2.000 de miliarde de euro pe dezvoltare de surse solare, eoliene şi alte surse regenerative până în 2040, potrivit unui nou studiu, citat de Reuters, informează News.ro.

Raportul, realizat de Potsdam Institute for Climate Impact Research, spune că Europa va necesita investiţii anuale de 140 de miliarde de euro până în 2030 şi de 100 de miliarde pe an în deceniul următor pentru a ajunge acolo.

În timp ce cea mai mare parte a sumei ar fi necesară pentru extinderea eoliană pe uscat, resursele solare, hidrogen şi geotermale ar fi piloni suplimentari ai unei strategii care ar permite ca nevoile de energie electrică ale Europei să fie alimentate exclusiv din surse regenerabile până în 2030.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Ar mai fi nevoie de încă un deceniu pentru a converti întregul sistem energetic, inclusiv lucruri precum încălzirea alimentată în prezent cu petrol sau gaz, în surse regenerabile, potrivit studiului, care a fost pus la dispoziţia Reuters.

”Aceste cifre sunt considerabile, dar este important de reţinut că se estimează că ţările europene au cheltuit în ultimul an 792 de miliarde de euro în plus doar pentru sistemul status quo, pentru a proteja consumatorii de efectele crizei energetice introduse de invazia rusă. în Ucraina”, se arată în studiu.

Luna trecută, parlamentarii europeni şi-au dat aprobarea finală obiectivelor obligatorii din punct de vedere juridic de a extinde energia regenerabilă mai rapid în acest deceniu, o parte centrală a planurilor Europei de a reduce schimbările climatice şi de a se îndepărta de combustibilii fosili.

Legea măreşte obiectivele UE în materie de energie regenerabilă, solicitând ca 42,5% din energia UE să fie regenerabilă până în 2030, înlocuind un obiectiv anterior de 32%.

Studiul ştiinţific – comandat de Aquila Capital, unul dintre cei mai mari investitori privaţi din surse regenerabile din Europa – a reiterat criticicile industriei faţă de reglementările europene, cerând aprobarea mai rapidă a proiectelor pentru a se asigura că obiectivele sunt atinse.

Potrivit studiului, oferta de energie din surse regenerabile va trebui să crească cu 20% pe an pentru a satisface cererea estimată de energie până în 2030.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.