Studiu: Încrederea investitorilor în zona euro a scăzut în mai la cel mai redus nivel din iunie 2020. Recesiunea „devine vizibilă”

bani euro salariu pexels sursa foto: Pexels

Încrederea investitorilor în zona euro a scăzut în mai la cel mai redus nivel din iunie 2020, arată rezultatele unui studiu publicat luni, a treia lună de declin consecutiv, pe măsură ce impactul invadării Ucrainei de către Rusia devine din ce în ce mai clar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Indicele Sentix pentru zona euro a scăzut la minus 22,6 puncte în mai, de la minus 18 puncte în aprilie, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la minus 20,8 puncte.

„Economia mondială se confruntă cu „furtuna perfectă”. Efectele războiului din Ucraina asupra economiei devin din ce în ce mai vizibile. În cazul zonei euro, recesiunea devine vizibilă”, a apreciat directorul Sentix, Manfred Huebner.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Preţurile de consum în zona euro înregistrează o creştere explozivă. În aprilie, inflaţia anuală în zona euro a atins un nivel record de 7,5%, de aproape două ori peste ţinta de 2% a BCE. Aceasta i-a determinat pe unii dintre oficialii BCE să ceară o intervenţie mai rapidă din partea instituţiei cu sediul la Frankfurt. Pieţele financiare iau deja în calcul o majorare a dobânzii cu 20 de puncte de bază în iulie.

Indicele privind actualele condiţii a scăzut la minus 10,5 puncte în mai, de la minus 5,5 puncte în aprilie, a treia lună de declin consecutiv şi cel mai redus nivel din martie 2021.

Indicele privind aşteptările companiilor a scăzut la minus 34 puncte în mai, de la minus 29,8 puncte în aprilie, de asemenea a treia lună de declin consecutiv şi cel mai redus nivel din decembrie 2008.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: