Statele Unite vor sancționa probabil mai multe persoane din Ungaria, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, scrie Bloomberg.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Printre persoanele vizate se vor număra probabil oficiali de la o bancă din statul din Uniunea Europeană și NATO, potrivit uneia dintre persoane, care a vorbit sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității deliberărilor.

Persoanele au refuzat să ofere nume sau motivele pentru orice potențiale măsuri. Purtătorii de cuvânt ai Consiliului Național de Securitate al Casei Albe nu au comentat imediat.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

SUA au mai sancționat persoane din țările UE, inclusiv din Ungaria. Ultima dată, SUA a încercat să exercite presiuni asupra Budapestei în 2014, când administrația Obama a interzis intrarea în SUA a mai multor oficiali maghiari, inclusiv a șefului biroului național de taxe, suspectați de corupție.

Administrația Biden nu a invitat Ungaria la un recent summit al democrațiilor, iar guvernul premierului Viktor Orban a fost deseori în dezacord cu SUA și cu alți aliați din NATO în legătură cu războiul Rusiei din Ucraina.

Ambasadorul SUA în Ungaria, David Pressman, urmează să susțină o conferință de presă miercuri după-amiază la Budapesta, deși subiectul nu a fost făcut public.

Un purtător de cuvânt al ambasadei a declarat că nu are informații de împărtășit legate de sancțiuni și nu există niciun indiciu că briefingul ar avea legătură cu deliberările SUA privind sancțiunile din Ungaria.

Budapesta a refuzat apelurile de a furniza Ucrainei arme pentru a se apăra și a făcut lobby împotriva sancțiunilor impuse Rusiei și guvernului președintelui Vladimir Putin. Ungaria, alături de Turcia, a refuzat, de asemenea, să ratifice oferta Suediei de aderare la NATO din cauza criticilor aduse de această țară lui Orban într-o dispută cu UE privind statul de drept.

Ministrul de externe al Ungariei a vizitat Moscova în această săptămână pentru a asigura acorduri energetice, chiar dacă o mare parte dintre aliații UE ai țării depun eforturi pentru a-și reduce dependența de petrolul și gazele rusești.