SUA impune sancțiuni asupra unei firme de iahturi de lux care ar avea legături cu Putin

Redacția iun. 4, 2022 0 comentarii
vladimir putin, rusia, presedinte rus, kremlin, moscova, stadion, jocurile olimpice, beijing

Guvernul SUA a impus sancțiuni împotriva unui apropiat al lui Vladimir Putin, precum și împotriva unei firme de gestionare a iahturilor și a proprietarilor acesteia, descriindu-i ca făcând parte dintr-un sistem care permite președintelui rus și elitei sale să „mute bani și să folosească în mod anonim bunuri de lux în întreaga lume”, scrie The Guardian.

Într-o declarație, Departamentul Trezoreriei a precizat că sancționează Imperial Yachts, cu sediul la Monaco, și pe proprietarul acesteia, Evgeniy Kochman, născut la Moscova.

Potrivit departamentului, compania lui Kochman „oferă servicii legate de iahturi elitelor rusești, inclusiv celor din cercul intim al președintelui Putin”. Departamentul a identificat patru iahturi „preferate de Putin”, pe care liderul rus a „făcut numeroase călătorii” încă de anul trecut: Nega, Graceful, Olympia și Shellest.

Putin ar fi folosit Nega pentru a călători în nordul Rusiei, iar Shellest pentru a vizita palatul Mării Negre, un conac de 1 miliard de lire sterline pe care Putin a negat că îl deține.

Casa Albă a precizat într-o declarație că ultimele sancțiuni au fost concepute „pentru a reprima evaziunea și a înăspri sancțiunile noastre pentru a spori aplicarea și a crește presiunea asupra lui Putin și a celor care îl susțin”.

Sursa foto; WANG Zhao / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *