Taiwan-ul, important producător mondial de cipuri, semnalează că va respecta noile controale la export ale SUA, care au ca scop să împiedice industria semiconductorilor din China

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

Companiile de semiconductori din Taiwan acordă “o mare importanță” respectării legii, a declarat sâmbătă guvernul insulei, semnalând că vor respecta noile controale la export ale SUA care au ca scop să împiedice industria cipurilor din China, transmite Reuters.

Normele anunțate vineri de administrația președintelui Joe Biden includ o măsură care interzice accesul Chinei la anumite cipuri fabricate oriunde în lume cu echipamente americane, extinzându-și în mare măsură sfera de acțiune în încercarea de a încetini progresele tehnologice și militare ale Beijingului.

În Taiwan, un producător important de cipuri, se află Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) (2330.TW), cel mai mare producător de cipuri contractat din lume și un furnizor important pentru companii precum Apple Inc (AAPL.O).

Într-o declarație ca răspuns la anunțul SUA, Ministerul Economiei din Taiwan a declarat că firmele taiwaneze respectă legea.

“Industria de semiconductori din Taiwan servește de mult timp clienții globali și acordă o mare importanță respectării legilor”, a declarat acesta.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *