TechAngels România a investit în anul 2024 peste 3,7 milioane de euro în startup-uri / Jumătate din investitori nu au vrut să facă investiții în 2024

Marius Istrate, presedinte TechAngels Sursă foto: TechAngels/Facebook

TechAngels, comunitatea de investitori privaţi din România dedicată susţinerii startup-urilor din domeniul tehnologiei, au investit anul trecut 3,77 milioane de euro, dintre care 2,75 milioane de euro au reprezentat investițiile directe în startup-uri tech. Cu toate aceste 50% dintre investitori nu au vrut să facă investiții în 2024, potrivit unui comunicat de presă.

Marius Istrate, presedinte TechAngels
Sursă foto: TechAngels/Facebook

„Anul 2024 a fost un an de creștere pentru TechAngels, reflectând atât potențialul antreprenorilor români, cât și determinarea investitorilor de a sprijini ecosistemul tech. Este un moment decisiv, în care inovația, conectivitatea globală și o piață liberă își dovedesc valoarea strategică. Vom continua să consolidăm comunitatea de antreprenori și investitori, promovând unitatea, democrația și impactul capitalului privat. Ne asumăm misiunea de a contribui la crearea a 10 unicorni românești în următorul deceniu, transformând România într-un pol de inovare recunoscut pe plan global”, a declarat Marius Istrate, președintele TechAngels.

Rundele de finanțare ale investitoriilor de la TechAngels au fost destinate unor startup-uri noi pentru portofoliile individuale (28% dintre membri) și, respectiv, unor runde follow on la startup-urile din portofoliu (26% dintre membri). Soluțiile HealthTech au ocupat prima poziție, cu 14,66% dintre startup-urile evaluate, urmat de FinTech, cu 12,93%, Proptech (10,34%), EdTech (8,82%), și soluțiile pentru mobilitate (6,90%) arătând o diversitate robustă a soluțiilor locale.

Sursa foto: TechAngels

Pe parcursul anului trecut peste 200 de startup-uri locale au fost analizate de membrii rețelei, dintre care 116 pe platforma de lucru internă, iar aproximativ 90 dintre acestea au susținut pitch-uri la întâlnirile săptămânale.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Circa 26-30 de startup-uri, din variate industrii s-au alăturat în 2024 portofoliului consolidat de peste 240 al întregii rețele de investitori.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Soluțiile HealthTech au ocupat prima poziție, cu 14,66% dintre startup-urile evaluate, urmat de FinTech, cu 12,93%, Proptech cu 10,34%, EdTech cu 8,82%, și soluțiile pentru mobilitate cu 6,90%. Acest lucru subliniază o diversitate robustă a soluțiilor locale.

Cum vor arăta investițiile din 2025?

Conform datelor unui sondaj intern, circa 75% dintre investitori intenționează să continue investițiile, în timp ce aproximativ 25% au raportat că vor face o pauză în acest sens, numărul acestora este redus cu 25% față de anul trecut.

Cu toate acestea, 60% dintre membri consideră că reglementările fiscale și climatul societal ar putea influența deciziile lor. Acest lucru sugerează că investitorii în anul 2025 vor fi mult mai precauți.

TechAngels este un grup deschis de investitori privați interesați să susțină dezvoltarea startup-urilor din domeniul tehnologiei din România și din regiune. În prezent, asociația are peste 130 de membri. Investitorii din grup sunt antreprenori sau specialiști C-level din companii multinaționale, cu experiență extinsă pe piața din România și din întreaga lume, în planificarea de business, dezvoltarea de produse, abordarea piețelor, vânzări sau marketing. În calitate de angel investors, membrii grupului asigură mentorat și consiliere pentru startup-urile selectate. În portofoliul TechAngels se află acum peste 270 de startup-uri. Investițiile grupului în ecosistemul local de startup-uri au fost de aproximativ 46 de milioane de euro, în ultimii 12 ani.