Temperaturile ridicate din Europa alimentează creșterea cererii de electricitate, în timp ce regiunea se confruntă deja cu o criză de aprovizionare

ventilator Foto: Pexels

Cercul vicios în care am intrat: Planeta încălzită de combustibil fosili are acum nevoie de resurse de energie pentru răcirea locuințelor, în timp ce ne confruntăm cu o criză a resurselor. Temperaturile cresc vertiginos în Europa, secând cursurile de apă și crescând cererea de electricitate pentru răcirea locuințelor, în timp ce regiunea se confruntă cu o criză de aprovizionare cu energie, arată o analiză Bloomberg.

Este o continuare a căldurii remarcabile din această vară, după ce în iunie s-au înregistrat temperaturi record. Condițiile de căldură și uscăciune fac să crească prețurile la energie și provoacă o criză în unele părți ale Italiei, unde un ghețar se topește, iar seceta severă reduce furnizarea de energie electrică și afectează agricultura. Căldura extremă și periculoasă este manifestarea directă a unei planete încălzite de arderea continuă a combustibililor fosili.

“Ceea ce a fost excepțional la valul de căldură din Europa din această vară este longevitatea acestuia”, a declarat Greg Dewhurst, meteorolog la Met Office din Marea Britanie. “Va continua cel puțin încă o săptămână sau două”, a adăugat el.

Londra și o mare parte din sudul Angliei vor înregistra temperaturi care vor atinge pragul unui val de căldură în acest weekend. Temperaturile vor crește până la începutul săptămânii viitoare, capitala urmând să ajungă la 32 de grade Celsius (89,6 grade Fahrenheit). Astfel de temperaturi sunt cu mult peste media pentru această perioadă a anului.

În Spania, temperaturile ar putea atinge 45 de grade Celsius, a declarat Dewhurst, putând depăși recordurile locale în unele părți ale țării, precum și în Franța și Portugalia.

Acest lucru contribuie la creșterea prețurilor la energie, pe măsură ce cererea de răcire urcă. În Marea Britanie, energia electrică pentru ziua următoare a ajuns vineri la 197,90 lire sterline pe megawatt oră, cel mai mare preț pentru energia electrică livrată în timpul unui weekend din aprilie. În Franța, prețurile pentru energia electrică pentru ziua următoare au crescut la 148,62 euro pe megawatt oră. Mai multe AICI

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.