Terminalul cargo din Oradea, finalizat anul viitor. Bolojan, președinte CJ Bihor: Alături de alte investiții în infrastructură, acesta “va reprezenta o ancoră economică pentru județ”

Redacția iun. 8, 2022 0 comentarii
terminal cargo oradea

Compania CTP a început lucrările la hale, la platforme și la căile de rulare ale viitorului terminal cargo din Oradea, anunță Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

“După ce luna trecută au terminat calea de rulare a avioanelor cargo, de la pista aeroportului la platforma din fața terminalului, compania CTP a început lucrările la hale, la platforme și la căile de rulare ale viitorului terminal cargo”, a anunțat Bolojan, pe pagina sa de Facebook.

Acesta va fi construit pe 14 ha de teren, între aeroport și parcul industrial 2.

Stadiul lucrărilor: s-a decopertat stratul de teren vegetal, se balastează, se compactează și se toarnă fundațiile în care vor fi fixați stâlpii de susținere a halelor. Din cele 3 hale proiectate a fi construite, anul acesta vor fi gata primele două, iar anul viitor întreg proiectul va fi terminat, spune Bolojan.

“Terminalul cargo, alături de aeroport, parcurile industriale, centură, rețeaua de drumuri expres și metropolitane, va reprezenta o ancoră economică pentru județul Bihor”, subliniază șeful CJ Bihor.

Terminalul Cargo va putea procesa simultan 4 avioane de categorie C, Airbus A320 sau Boeing 737. Suprafața totală a terenului este de 14 ha, iar terminalul, calea de rulare, platforma de acces și de parcare a avioanelor vor avea o suprafață totală de 67.000 mp. Consiliul Judeţean Bihor şi compania CTPARK au semnat în august 2021 contractul de 32 de milioane de euro pentru realizarea Terminalului Cargo al Aeroportului Internaţional Oradea. Compania S.C. CTPARK IOTA S.R.L. este parte din grupul CTP, principal dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane mp suprafață închiriabilă în mai multe țări europene (Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda).

Foto: Ilie Bolojan, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *