Tinerii americani din generația Z și-au ales meseriile și în top sunt cele tradiționale / Generația Z conduce tendința “quiet-quitting”

angajati, joburi, bestjobs, loc de munca Sursă foto: Unsplash

În ciuda ascensiunii social media și a omniprezenței economiei creatoare, majoritatea celor din generația Z, adică tinerii americani care au acum între 11 și 26 de ani, sunt interesați de aceleași cariere tradiționale ca și generațiile dinaintea lor, scrie Axios.com.

Tinerii din ziua de azi sunt mai predispuși la schimbarea locului de muncă, dar caută, de asemenea, stabilitate urmând cariere de CEO, medici și ingineri, potrivit unui nou studiu Axios/Generation Lab.

Cei din generația Z intervievați au declarat că principalele lor obiective de carieră sunt om de afaceri, medic și inginer. Ocupația “artist” a ieșit pe locul patru.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda


De asemenea, generația Z are tendința de a prefera companiile mai mari – 58% dintre ei au declarat că ar prefera o corporație mare sau mijlocie în locul unui startup sau al unui loc e muncă la stat. Doar 14% aspiră să lucreze pentru guvern.

Principala motivație a tinerilor pe măsură ce avansează în carieră este împlinirea personală (49%), urmată de bogăție (25%).

Contrar sondajelor care indică faptul că Generația Z se preocupă mai mult decât generațiile anterioare de poziția angajatorilor lor față de problemele sociale, doar 9% dintre respondenți au declarat că impactul societal este principalul lor motiv atunci când vine vorba de muncă.

Generația Z conduce, de asemenea, tendința “quiet-quitting”, 82% dintre ei spunând că ideea de a face minimul necesar pentru a-și păstra locul de muncă este destul sau extrem de atrăgătoare.

“Cele mai populare cariere în rândul tinerilor sunt cele cu potențial de venit ridicat. … Ei consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a se realiza personal și de a fi fericiți”, spune Matin Mirramezani, directorul de operațiuni al Generation Lab. “Ei nu văd calea lor profesională ca pe un scop în sine, ci mai degrabă ca pe un mijloc de a ajunge la un scop.”

Sondajul a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 824 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din Statele Unite. Marja de eroare este de +/- 3,4 puncte procentuale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: