Tinerii americani din generația Z și-au ales meseriile și în top sunt cele tradiționale / Generația Z conduce tendința “quiet-quitting”

Redacția ian. 24, 2023 0 comentarii
angajati, joburi, bestjobs, loc de munca

În ciuda ascensiunii social media și a omniprezenței economiei creatoare, majoritatea celor din generația Z, adică tinerii americani care au acum între 11 și 26 de ani, sunt interesați de aceleași cariere tradiționale ca și generațiile dinaintea lor, scrie Axios.com.

Tinerii din ziua de azi sunt mai predispuși la schimbarea locului de muncă, dar caută, de asemenea, stabilitate urmând cariere de CEO, medici și ingineri, potrivit unui nou studiu Axios/Generation Lab.

Cei din generația Z intervievați au declarat că principalele lor obiective de carieră sunt om de afaceri, medic și inginer. Ocupația “artist” a ieșit pe locul patru.


De asemenea, generația Z are tendința de a prefera companiile mai mari – 58% dintre ei au declarat că ar prefera o corporație mare sau mijlocie în locul unui startup sau al unui loc e muncă la stat. Doar 14% aspiră să lucreze pentru guvern.

Principala motivație a tinerilor pe măsură ce avansează în carieră este împlinirea personală (49%), urmată de bogăție (25%).

Contrar sondajelor care indică faptul că Generația Z se preocupă mai mult decât generațiile anterioare de poziția angajatorilor lor față de problemele sociale, doar 9% dintre respondenți au declarat că impactul societal este principalul lor motiv atunci când vine vorba de muncă.

Generația Z conduce, de asemenea, tendința “quiet-quitting”, 82% dintre ei spunând că ideea de a face minimul necesar pentru a-și păstra locul de muncă este destul sau extrem de atrăgătoare.

“Cele mai populare cariere în rândul tinerilor sunt cele cu potențial de venit ridicat. … Ei consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a se realiza personal și de a fi fericiți”, spune Matin Mirramezani, directorul de operațiuni al Generation Lab. “Ei nu văd calea lor profesională ca pe un scop în sine, ci mai degrabă ca pe un mijloc de a ajunge la un scop.”

Sondajul a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 824 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din Statele Unite. Marja de eroare este de +/- 3,4 puncte procentuale.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *