Top 5 secrete ale investițiilor în ETF-uri (P)

XTB oct. 11, 2021 0 comentarii
ETF_Investing-780x438 Sursă foto: www.lehnerinvestments.com 

Îți dorești ușurința tranzacționării cu acțiuni, dar și beneficiile diversificării oferite de fondurile mutuale? 

Exchange Traded Fund (sau prescurtat ETF) este răspunsul. 

Acest tip de instrument financiar îmbină cele două avantaje, pe lângă altele, și generează oportunități de investiții profitabile. 

Dacă vrei să afli cele mai interesante informații despre ETF-uri, citește articolul de mai jos.

Ce este un ETF

Un ETF reprezintă o colecție diversificată de active, ca un fond de investiții, care însă se tranzacționează pe bursă într-un mod similar acțiunilor.

Acesta poate urmări performanța unor acțiuni, obligațiuni, indici sau mărfuri. 

La fel ca acțiunile individuale, ETF-urile sunt tranzacționate pe tot parcursul zilei, la prețuri care se modifică în funcție de cerere și ofertă.

Cum poți investi în ETF-uri 

  1. Deschide un cont de investiții

Dacă ești pregătit să investești în ETF-uri, va trebui să ai un cont de investiții pentru a face acest lucru. Spre exemplu, îți poți deschide un cont de investiții la XTB. Aici poți cumpăra și vinde ETF-uri oricând, fără comision pentru un rulaj lunar de până la 100.000 EUR!

  1. Alege ETF-urile în care dorești să investești

Chiar dacă nu pare complicat, din cauza varietății ETF-urilor de pe piață, poate fi dificil să faci alegerile corecte. În acest sens, platforma de tranzacționare xStation5 îți pune la dispoziție un instrument de analiză ce îți poate ușura munca: ETF Scanner. Acesta îți oferă detalii prețioase, care te pot ajuta să te hotărăști în privința tranzacțiilor tale.

  1. Cumpără ETF-urile

Folosind funcția integrată de căutare din xStation5, găsește ETF-urile pe care dorești să le cumperi și plasează un ordin de cumpărare (buy). Asigură-te că verifici din nou toate detaliile ordinului înainte de a finaliza acest pas.

  1. Urmărește evoluția ETF-urilor deținute și păstrează-le cât mai mult timp în portofoliu

Perioada de păstrare a activului va depinde foarte mult de strategia ta de investiții. Însă, cu cât îl menții mai mult în portofoliu, cu atât mai bine, datorită naturii dobânzii compuse ce va crește în timp.

Ce avantaje îți oferă investițiile în ETF-uri

Diversificare ETF-urile te ajută să „pui ouăle în mai multe coșuri”. Investind în diferite industrii, cu dimensiuni diferite ale companiilor, din zone geografice distincte (și diverse alte criterii definitorii), oferi portofoliului tău de investiții un echilibru aparte.

Ușurință în tranzacționare – poți cumpăra și vinde în orice moment al zilei, spre deosebire de majoritatea fondurilor mutuale, care se tranzacționează la sfârșitul zilei.

Transparență – oricine are acces la internet poate analiza evoluția de preț a unui anumit ETF. Mai mult, și rezultatele înregistrate sunt publicate în fiecare zi, pe când în cazul fondurilor mutuale acest lucru are loc doar lunar sau trimestrial. Această transparență îți permite să urmărești îndeaproape investiția făcută.

Eficiență fiscală – ETF-urile generează, de obicei, un nivel mai scăzut de distribuție a câștigurilor de capital. Majoritatea fiind cu acumulare, nu creează un eveniment taxabil, în comparație cu fondurile mutuale gestionate activ, în cazul cărora, prin distribuirea dividendelor, vei fi impozitat.

Posibilitate de a plasa diferite ordine de tranzacționare – deoarece sunt tranzacționate asemeni acțiunilor, investitorii pot plasa o varietate de tipuri de ordine, de exemplu, ordine de tip limit sau stop-loss, care nu pot fi efectuate în cazul fondurilor mutuale.

Strategii variate de investiții

Odată ce ți-ai setat obiectivele de investiții, ETF-urile pot fi folosite pentru a obține expunere pe aproape orice piață din lume sau în orice sector industrial. 

Dacă dispui de un capital consistent, poți investi în ETF-uri cu deținere ce urmăresc performanța indicilor bursieri și a obligațiunilor, a pieței de mărfuri sau a piețelor bursiere emergente.

Dacă urmărești să poți intra și ieși rapid din piață, în speranța de a surprinde fluctuațiile de preț pe termen mai scurt, atunci poți face și acest lucru, cu ajutorul Contractelor pentru Diferență (CFD-urilor) cu activ suport pe ETF-uri. 

Ideea de bază este că aceste instrumente îți oferă flexibilitatea de a fi orice fel de investitor îți dorești.

Poți aborda strategii variate de investiții, spre exemplu, cu ajutorul XTB și a ofertei sale complete de investiții în ETF-uri.

La ce să te aștepți în viitor

Inovația a fost semnul distinctiv al industriei de ETF-uri încă de la începuturile sale, în urmă cu mai bine de 27 de ani. 

Și, fără îndoială, vor mai fi introduse și alte ETF-uri mai neobișnuite în anii următori.

Totuși, deși inovația este un avantaj net pentru investitori, este important să îți dai seama că nu toate ETF-urile sunt la fel. 

Ar trebui să te documentezi cu mare atenție înainte de a începe să investești în acest tip de instrument, luând în considerare toți factorii ecuației.

În plus, ține cont de un aspect cheie: oare riscurile asociate unui anumit ETF se află în limitele toleranței tale la risc? 

Tot ceea ce contează este să te asiguri că alegerea făcută te ajută să-ți atingi obiectivele investiționale setate!

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Sursă foto: www.lehnerinvestments.com 

By XTB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *