Topul băuturilor răcoritoare nealcoolice

Suc Sursă foto: Pexels

Coca-Cola HBC România, Quadrant-Amroq Beverages SRL, sau Pepsi-Co și Romaqua Group sunt companiile din topul băuturilor răcoritoare nealcoolice, după cifra de afaceri, potrivit analizei Risco.ro.

Pe primul loc în topul companiilor care comercializează băuturi răcoritoare nealcoolice se află Coca-Cola HBC România. Coca-Cola și-a început activitatea în România în 1991, băuturile fiind produse și îmbuteliate în cele trei fabrici, respectiv din Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii. Mărcile produse și comercializate sunt Coca-Cola, Fanta și Sprite, dar și sucuri de fructe (Cappy Pulpy și Cappy Nectar), apă minerală (Dorna, Dorna Izvorul Alb, Poiana Negri), ceaiuri de fructe reci (Fuzetea), cafea ready-to-drink (illy issimo), băuturi energizante (Coca-Cola Energy, Burn, Monster). Compania are o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de lei și un profit net de 297,4 milioane de lei în 2021.

Profit net

Cifra afaceriUrmeaza Quadrant-Amroq Beverages SRL, recunoscută sub numele de Pepsi-Co. Prezent în țară din 1965, portofoliul Ppesi-Cola a început să fie produs și distribuit în 1991 într-un nou sistem de franciză de către îmbuteliatorul Quadrant Amroq Beverages (QAB). În prezent, PepsiCo România are în portofoliu Pepsi, Prigat, 7UP, Mirinda, Evervess, Gatorade, Lipton, dar și Lay’s, Star, Doritos. Compania deține două fabrici în România, Star Foods Snacks în Popești-Leordeni și Dragon Beverage în Dragomirești. În 2021, cifra de afaceri era de 1,1 miliarde de lei, iar profitul de 66 milioane de lei, la un număr de 799 de salariați.

Numar angajati

Numar angajati

Pe locul trei se află Romaqua Group SĂ, companie cu capital integral autohton și privat, înființată în anul 1998. În portofoliul de branduri se enumeră Borsec, Aquatique, Stanceni, Giusto Natură, Giusto. În 2021, compania avea 2155 de angajați repartizați în 7 fabrici în Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stanceni. Cifra de afaceri și profitul net pentru 2021 erau de 873,2 milioane de lei, respectiv 91,6 milioane de lei.

Profit net

Profit net

Urmează Maspex România SRL, companie prezența pe piață sucurilor din România din anul 1996. În prezent, Maspex România produce în fabrică de la Vălenii de Munte o gama variată de produse, cum ar fi Tymbark, Tedi, Ciao și Figo, Nestea produse instant (La Festă, La Festă Cappuccino, HotChocolate La Festă, La Festă 3in1, inclusiv snacks-uri dulci și sărate (gama Salatini, Brezels, Saratele, Sticksuri). În 2021, compania avea o cifra de afaceri de aproximativ 806 milioane de lei și un profit net de 116 milioane de lei. Comparativ cu anul anterior, atât cifra de afaceri, cât și profitul net au înregistrat dinamici pozitive, de 17 și, respectiv, 28%.

Topul se încheie cu Aqua Carpatica, respectiv Carpathian Springs SĂ. Compania a fost lansată în 2010 de către omul de afaceri greco-elvețian Jean-Valvis, având sediul central la Vatra Dornei, județul Suceava. În 2021, cifra de afaceri a Carpathian Springs era de 333 milioane de ;lei, iar profitul net de aproximativ 50 milioane de lei.

Sursă foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *