Topul orașelor cu cel mai mare risc în care s-ar putea sparge bula imobiliară

locuinta, casa, imobiliar Sursa foto: ING

Toronto, Frankfurt și Zurich se află în topul orașelor cu cu cel mai mare risc în care s-ar putea sparge bula imobiliară, potrivit UBS Global Real Estate Bubble Index 2022, citat de Visual Capitalist. Următoarele în top se află München, Hong Kong, Vancouver, Amsterdam și Tel Aviv.

Prețurile locuințelor din Toronto cresc constant de ani de zile, iar mulți, inclusiv UBS, consideră că orașul se află acum în mod ferm în teritoriul bulei. În ediția din 2022 a Indexului bulei imobiliare, nouă dintre orașele analizate au fost clasificate ca prezentând un risc pentru investițiile imobiliare.

Vancouver se află, de asemenea, într-o poziție similară. Ambele orașe canadiene au o calitate ridicată a vieții și au industrii tehnologice înfloritoare.

În ultimii ani, ratele scăzute ale dobânzilor au contribuit la îndepărtarea și mai mult a prețurilor locuințelor și a veniturilor.

Prețurile au crescut în medie cu 60% în termeni ajustați în funcție de inflație în ultimul deceniu, în timp ce chiriile și veniturile reale au crescut cu doar 12%. Și, în timp ce COVID-19 a afectat pentru scurt timp cererea urbană, chiriile din orașele analizate au crescut cam în același ritm ca în perioada de dinaintea pandemiei.

Orașele americane ocupă mai multe locuri în topul clasamentului. Miami, în special, înregistrează modele puternice de migrație internă, precum și un interes reînnoit din partea investitorilor străini.

Hong Kong a înregistrat cea mai mare scădere nominală de un an dintre toate orașele analizate. Raportul notează că, începând din jurul anului 2019, Hong Kong „a stagnat în general, deoarece lipsa accesibilității financiare, problemele economice și restricțiile legate de pandemie au avut un impact major asupra cererii”.

Topul orașelor cu cel mai mare risc în care ar putea sparge bula imobiliară

1.Toronto

2.Frankfurt

3.Zurich

3.Munich

4.Hong Kong

5.Vancouver

6.Amsterdam

7.Tel Aviv

8.Tokyo

10.Miami

11.Los Angeles

12.Stockholm

13.Paris

14.Sydney

15.Geneva

16.Londra

17. San Francisco

18.Boston

19.Madrid

20.New York

Sursa foto: ING

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *