TotalEnergies și-a multiplicat profitul de 23 de ori în trimestrul trei

sonda exploatare petrol

TotalEnergies a anunțat joi un profit net de 23 mai mare în cifre anualizate, la 4,6 miliarde de dolari în trimestrul trei, profitând din plin de avansul prețului la hidrocarburi, în special la gazele naturale, potrivit Le Figaro.

„Relansarea economică mondială, în special în Asia, a antrenat o creștere puternică a prețurilor la toate energiile în trimestrul trei”, a subliniat Patrick Pouyanné, PDG-ul gigantului francez.

Acest profit este raportat la cele 202 milioane de dolari din trimestrul trei din 2020, un nivel scăzut din cauza cotațiilor reduse la petrol și gaze. Dar, în comparație cu trimestrul trei din 2019, înaintea crizei Covid-19, rezultatul marchează un avans puternic de 66%.

Principala explicație pentru această majorare este creșterea cotațiilor la hidrocarburi, petrol dar și gaz, în special lichefiat, domeniu în care grupul este foarte activ.

Acest avans al prețurilor ridică însă și probleme de putere de cumpărare pentru numeroase țări, în condițiile în care se traduce prin majorarea prețurilor la pompă sau la încălzire, obligând astfel guvernele să intervină.

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *