Traian Halalai a obţinut un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească

Eximbank

Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte executiv şi de trei vicepreşedinţi, în urma deciziei de luni a Adunării Generale a Acţionarilor.

Traian Halalai face parte din conducerea executivă a Exim Banca Românească, fiind președinte executiv, iar din această funcție a încasat anul trecut un venit de 1,42 milioane lei. Veniturile sale din această funcție au crescut în 2023, în comparație cu 2022, când a încasat 1,28 milioane de lei.

El este și membru al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări (CIFGA) de la Exim Banca Românească, funcție de unde a mai încasat anul trecut încă 257.916 lei anul trecut. Traian Halalai este preşedinte executiv al Exim Banca Românească (fosta Exim Bank) din 2012.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

La conducerea băncii se mai află: Lidia Stan, vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Cătălin Pârvu, vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea corporate şi trezorerie şi Codin Năstase, vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea de control intern/CRO, în urma deciziei de astăzi a Adunării Generale a Acţionarilor.

Totodată, Adunarea Generală a Acţionarilor a decis şi completarea structurii Consiliului de Administraţie (CA) al băncii cu componenta neexecutivă, respectiv Andrei Răzvan Micu – membru neexecutiv şi preşedinte al CA şi Nina Puiu, Cristi Marcel Spulbăr, Dragoş Graţian Popa şi George Liviu Maha – membri neexecutivi independenţi.

Nominalizările pentru noua conducere a băncii urmează să fie transmise Băncii Naţionale a României în vederea autorizării.

Traian Halalai, nominalizat pentru un nou mandat la conducerea băncii, a preluat managementul EximBank în noiembrie 2012, când banca se situa pe locul 21 în topul băncilor din România după activele administrate.

În decembrie 2022, banca a finalizat procesul de fuziune prin absorbţie între EximBank, în calitate de e societate absorbantă, şi Banca Românească, în calitate de societate absorbită, schimbându-şi denumirea în Exim Banca Românească.

„Fuziunea a reprezentat o premieră pe piaţa bancară românească fiind prima oară în istoria banking-ului când o bancă cu capital de stat preia o bancă privată, marcând totodată intrarea pe segmentul retailului bancar a unui nou jucător, puternic şi pregătit să contribuie la diversificarea ofertelor bancare şi, în acelaşi timp, permiţând majorarea ponderii capitalului românesc în industria bancară.”, susţin reprezentanţii băncii.

În prezent, Exim Banca Românească ocupă poziţia a opta în clasamentul băncilor din România după activele administrate şi continuă să evolueze în condiţii de eficienţă şi profitabilitate, asigurând o creştere sustenabilă a afacerilor. Astfel, în primele zece luni ale acestui an, Exim Banca Românească a înregistrat o creştere a veniturilor operaţionale cu 21% faţă de perioada similară a anului trecut, contabilizând totodată şi o majorare cu 12% a profitului net, transmite Agerpres.

Exim Banca Românească este o bancă universală ce are ca acţionar majoritar statul român care deţine, prin Ministerul Finanţelor Publice, 98,86% din capitalul social, restul acţiunilor fiind în posesia acţionarilor minoritari persoane fizice si juridice – 1,14%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.