Tranzacție pe piața IT: Compania clujeană Arobs, listată la bursă, mai face o achiziție și preia Future WorkForce, grup specializat în automatizarea proceselor de business

calculator, job, grafice Foto: Pixabay

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, va prelua integral grupul Future WorkForce Global (FWF), din Cluj-Napoca, specializat în oferirea de soluții complexe de automatizare a proceselor de business, anunță compania. Pe lângă România, unde are birouri deschise în Cluj-Napoca și București, grupul deține filiale în Londra, Marea Britanie și Munchen, Germania.

„Achiziționarea grupului Future WorkForce Global reprezintă o extensie importantă a portofoliului nostru de servicii software și o consolidare a poziției pe care o ocupăm pe piața de automatizare inteligentă prin Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning (ML). Automatizarea inteligentă devine tot mai importantă în peisajul de afaceri de astăzi, pe măsură ce organizațiile caută să simplifice operațiunile, să reducă costurile, totul având la baza creșterea eficienței echipelor. FwF dezvoltă o suită de soluții de automatizare inteligentă care utilizează cele mai noi tehnologii RPA (UiPath, Microsoft, Celonis, Outsystems), AI și ML pentru a automatiza sarcinile repetitive și consumatoare de timp, permițând astfel organizațiilor să se concentreze pe activitățile cu valoare ridicată. Tranzacția anunțată astăzi se înscrie în strategia asumată de noi, odată cu listarea la BVB: dezvoltarea de noi zone de expertiză pentru serviciile software și achiziții prin integrarea jucătorilor existenți care operează în industrii complementare, fapt ce permite sinergii și o integrare facilă. De asemenea, odată cu preluarea FWF, continuăm extinderea noastră pe piețele internaționale, în special în UK și Germania, și completăm expertiza de automatizare a proceselor de afaceri pe care o deținem prin intermediul CoSo Olanda și Belgia, unde suntem prezenți sub brandul FastPath Automation. Grupul Future WorkForce are o echipă remarcabilă de experți și parteneriate valoroase cu unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume. Le urăm bun-venit celor aproximativ 100 de noi colegi în familia AROBS și ne bucurăm că vom colabora pentru a furniza servicii și soluții inovatoare pentru automatizarea inteligentă a afacerilor clienților”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Grupul Future WorkForce Global are aproximativ 100 de specialiști în optimizarea și automatizarea proceselor de business folosind tehnologii și soluții precum Robotic Process Automation, Artificial Intelligence, și Machine Learning, localizați în România, Regatul Unit și Germania. A început activitatea  în anul 2017 și are parteneriate cu UiPath, Microsoft, Celonis, Outsystems. Clienții săi includ companii din industrii precum sectorul bancar, asigurări, retail, logistică, etc. În 2022, grupul FWF a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 22 de milioane de lei.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Mihai Bălaj și Marius Bene, în roluri de directori executivi, Daniel Mureșan – CTO și Voicu Oprean, președinte al Consiliului de Administrație. Rezultatele FWF vor fi incluse în situațiile financiare consolidate începând cu luna mai 2023.

”Credem cu tărie că tehnologia amplifică potențialul uman și permite atingerea unor niveluri de eficiență și productivitate superioare în afaceri. Această achiziție ne va pune și mai mult în valoare potențialul de creștere și ne va sprijini în extinderea bazei noastre de clienți, inclusiv prin crearea de sinergii suplimentare cu brandul de transformare digitală FastPath Automation al CoSo by AROBS, în Benelux”, a declarat Mihai Balaj, director executiv FWF Global.

„Vom schimba modul în care organizațiile funcționează și își ating obiectivele de business”, a menționat Marius Bene, director executiv, Future WorkForce.

Daniel Mureșan, CTO FWF, a transmis că grupul are o mare oportunitate de a accelera creșterea, ca echipă și companie.

Înainte de această tranzacție, AROBS și FWF colaborau încă din 2020 în cadrul unui parteneriat prin care FWF a fost sprijinită cu înființarea unui centru de livrare în Breda, Olanda. De la închiderea plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, precum și SYDERAL Polska din Polonia.

În ceea ce privește strategia de M&A, AROBS continuă și anul acesta procesul de achiziții și integrarea de jucători existenți care operează în aceeași industrie și care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea și extinderea domeniilor de expertiză și a amprentei geografice acoperită de serviciile și produsele grupului.

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) şi TS Partners ESPAND, în timp ce grupul Future WorkForce a fost asistat de avocatul Horațiu Crișan.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de peste 900 milioane de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: