Trei giganți din transporturi planifică investiții de 500 de milioane de euro într-o rețea europeană de încărcare pentru camioane electrice

Redacția iul. 9, 2021 0 comentarii
Daimler Trucks camioane

Trei companii uriașe de transport urmează să lucreze împreună la dezvoltarea unei rețele europene de încărcare pentru camioane și autocare electrice, scrie CNBC.

Într-un anunț comun făcut la începutul acestei săptămâni, Volvo, Daimler Truck și Traton Group au declarat că au semnat un acord fără caracter obligatoriu legat de instalarea și funcționarea rețelei. Scopul este înființarea unei întreprinderi mixte în care toate cele trei firme ar deține o parte egală, operațiunile urmând să înceapă în 2022.

Împreună, companiile vor investi 500 de milioane de euro în asocierea în participație, care ar avea sediul în orașul olandez Amsterdam.

Acestea speră că, în termen de cinci ani de la înființare, vor fi instalate și funcționate cel puțin 1.700 de „puncte de încărcare”. Tehnologia, au spus firmele, va fi amplasată „aproape de autostrăzi, precum și de punctele logistice și de destinație”.

„Numărul de puncte de încărcare va fi crescut semnificativ în timp prin căutarea de parteneri suplimentari, precum și prin finanțare publică”, au adăugat ei.

În aprilie, Agenția Internațională pentru Energie a anunțat că, la nivel global, numărul de mașini electrice, autobuze, autoutilitare și camioane grele era de așteptat să atingă 145 de milioane până în 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *