Ucraina a primit curent electric din România şi din Polonia

Redacția iun. 10, 2023 1 comentarii
Electrica, energie electrica

Ministerul Energiei de la Kiev transmite că, în urma celui mai recent atac rusesc cu rachete şi drone, au fost avariate instalații de producție de gaze și liniile electrice, scrie Agenția de presă Rador.

„Au fost înregistrate pagube la două instalații de producere a gazelor și la o linie de transport a energiei electrice din regiunea Jitomir. De asemenea, ca urmare a bombardamentelor, a fost lovită una dintre instalațiile operatorului GTS din regiunea Zaporojie. Experţii continuă eliminarea consecințelor” – se arată într-un raport publicat vineri.

În plus, potrivit instituţiei, specialiștii companiei de stat Ukrhidroenergo reduc volumul deversărilor de apă, ținând cont de necesitatea de a asigura echilibrul sistemului energetic și de a minimiza consecințele detonării hidrocentralei din Kahovka de către invadatori ruşi.

Autorităţile ucrainene mai anunţă că au fost semnalate întreruperi de curent, ceea ce a dus la modificări în circulația trenurilor în regiunea Dnipropetrovsk. Pene de curent au mai fost în regiunile Kiev, Odesa şi Cernăuți.

Compania de stat Ukrenergo, de asemenea, a transmis că, în cursul zilei de joi, Ucraina a beneficiat de asistență de urgență din România și Polonia, pentru echilibrarea sistemului energetic naţional. Potrivit Ukrenergo, a fost vorba despre o asistență de 1.200 MWh.

În plus, Ukrenergo preconizează că va importa curent din Slovacia (40-249 MW). Compania menţionează că a fost înregistrat și un mic export de energie electrică (7-9 MW), în Republica Moldova.

Sursă: Facebook/Electrica

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *