UE importă mai multe alimente decât exportă. “Nivelul nostru ridicat al producţiei este realizat prin costuri de producţie nesustenabile” (raport WWF)

alimente, mancare Sursă foto: Unsplash

Uniunea Europeană importă mai multe alimente decât exportă, în detrimentul mediului, se arată într-un nou raport al organizaţiei de mediu WWF, transmite DPA, potrivit Agerpres.

“UE consumă mai mult decât cota sa echitabilă şi actualele noastre niveluri ridicate ale producţiei de alimente sunt posibile doar în urma importurilor masive de resurse”, apreciază WWF.

În loc să fie grânarul lumii, UE este de fapt cel mai mare magazin de produse alimentare de vârf, exportând produse destinate în principal consumatorilor mai bogaţi, iar nivelul nostru ridicat al producţiei este realizat prin costuri de producţie nesustenabile, importuri şi folosirea în mod risipitor a terenurilor. Magazinul UE de produse alimentare majorează factura de mediu atât de mult, încât noi practic consumăm omenirea”, susţine Ruiz.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Multe din importurile UE de produse alimentare şi producţia internă sunt în mod fundamental nesustenabile, erodează resursele naturale şi pe plan global duc la despăduriri şi epuizarea stocurilor de peşte. În condiţiile în care 40% din mâncarea produsă în UE nu este niciodată mâncată, blocul comunitar rămâne al doilea mare importator de produse legate de defrişările din zonele tropicale, apreciază WWF.

Consumatorii vor să-şi schimbe comportamentul, trei din cinci europeni vor să mănânce mai sustenabil şi trei din patru vor o legislaţie UE care să nu permită ca produsele vândute în blocul comunitar să ducă la pierderea biodiversităţii, se arată în raport.

Comisia Europeană nu mai poate ocoli adoptarea de măsuri decisive pentru rezolvarea impactului social şi asupra mediului al consumului alimentar, susţine Ruiz.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Capra vecinului nu tine cont de garduri … Sa nu va mai plangeti cand va treziti cu mesopotamieni la poarta. Niste aspecte neprezentate corect la gravitatea lor in media.

    Scrie ‘Economedia’, ultimul bastion al C/P. Macar de-ati pune si voi un link la site-ul oficial, pt. fiecare articol tradus in parte … ‘Biziday’ e mai Scurt/2. Considerati ca va lipsesc mii de referinte.

    Oricum, problemele sunt altele. 40% inseamna zeci de miliarde de euro aruncate la gunoi, in deplina putrefactie.

    V-am mai dat solutii, ketogenic, lasati terenurile la gheara animalelor, ca-i mai buna decat ghiarele de Shylocks, si mai eco nu se poate. Se regenereaza tot in armonie cu Natura. Vei duce dorul ‘popcorn-ului’ dar vei avea carnita cu blanita.

    De peste nici n-are rost sa vorbim, va ziceam de ‘Stapanii Hranei’ , de https://www.barnesandnoble.com/w/cancel-the-apocalypse-andrew-simms/1115233832

    si de

    https://www.barnesandnoble.com/w/the-cancer-stage-of-capitalism-john-mcmurtry/1111652054

    acum secole …

    Pacat ca tot cei care n-au de ales, platesc. Are UE grija ca ‘Lumea III-a’ sa nu fie Independenta … Aghiotantii Partarimii.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.