UE luptă pentru a contracara China în competiția globală pentru influență și investiții, spune un oficial 

uniunea europeana, UE, comisia europeana, consiliul european, europa, bruxelles, strasbourg, luxemburg Sursa foto: European Council

UE se confruntă cu dificultăți în a contracara influența crescândă a Chinei în întreaga lume, pe măsură ce Beijingul se dovedește mai agil în furnizarea de investiții în infrastructură țărilor din sudul global, a avertizat Jutta Urpilainen, comisar european pentru parteneriate internaționale, citată de Financial Times. Aceasta a declarat că birocrația complexă și condițiile sociale și de mediu atașate finanțării UE fac dificilă contrabalansarea strategiei de investiții internaționale a blocului cu Inițiativa Belt and Road a Chinei.

„Trăim într-o eră a competiției geopolitice”, a declarat Urpilainen pentru Financial Times. „Ne confruntăm cu o luptă a narativului, dar tot mai mult ne confruntăm cu o luptă a ofertelor”, a spus ea, referindu-se la promisiunile Chinei privind finanțarea rapidă și finalizarea rapidă a proiectelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Este adevărat că nu am putea fi cel mai rapid partener”, a adăugat ea. „China a fost foarte strategică. Dacă călătoriți, de exemplu, în Africa, puteți vedea rezultate tangibile ale cooperării cu China… Fie că este vorba de stadioane de fotbal, căi ferate, porturi sau drumuri.” Inițiativa BRI a Chinei a investit aproape 1 trilion de euro în 152 de țări între 2013 și mijlocul anului trecut, conform think-tank-ului American Enterprise Institute. Cu toate acestea, finanțarea sa anuală a scăzut brusc după ce numărul celor care nu își puteau plăti datoriile a început să crească în 2020. China a renegociat sau a anulat aproximativ 78,5 miliarde de dolari din împrumuturi între 2020 și martie 2023. Urpilainen a recunoscut că partenerii UE au salutat, de asemenea, investițiile din partea Beijingului. Dar ea a remarcat că firmele chineze adesea construiesc proiecte pe care le-au finanțat și a insistat că UE este un partener mai bun pe termen lung. „Această parteneriat a creat o dependență uriașă față de China. Scopul nostru – și este în propriul nostru interes – este să consolidăm reziliența, autosuficiența și independența partenerilor [UE]”, a spus ea.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Comentarii

  1. La dezinformare, terorism, crima, spaga, talharie si coruptie endemica China a ramas pui mic pe langa colosul mafiot UE.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.