Un director Apple a explicat care sunt cele 3 motive pentru care producătorul iPhone nu vrea să construiască un motor de căutare / Apple are un acord de miliarde de dolari cu Google care face ca Google să fie motorul de căutare implicit în Safari 

apple google Sursa foto: pixabay.com

Google are o înțelegere cu Apple pentru a fi motorul său de căutare implicit, iar Apple dorește să păstreze acest lucru.

Un director a explicat raționamentul Apple într-un dosar legat de cazul antitrust al Departamentului de Justiție împotriva Google, scrie Business Insider.

Apple spune că intenționează să facă ce știe cel mai bine, iar acest lucru nu include construirea propriului motor de căutare.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În documentele judiciare depuse săptămâna aceasta la Washington, Eddy Cue, vicepreședinte senior al Apple pentru servicii, a enumerat motivele pentru care producătorul iPhone nu dorește să creeze propriul motor de căutare.

Dosarul a fost depus în legătură cu cazul antitrust al Departamentului de Justiție împotriva Google, care susține că Google deține un monopol ilegal pe piața motoarelor de căutare. Una dintre dovezile-cheie ale Departamentului Justiției în acest proces este un acord de partajare a veniturilor între Google și Apple, care face din Google motorul de căutare implicit al browserului Safari al Apple pe toate dispozitivele sale. Google plătește Apple pentru acest statut de motor de căutare implicit încă din 2002. Suma plătită de Google a crescut dramatic de-a lungul anilor, ajungând la aproximativ 20 de miliarde de dolari în 2022.

Apple a cerut să participe la proces pentru a-și apăra parteneriatul cu Google, a scris Reuters. Iar în cererea depusă săptămâna aceasta, Cue a explicat motivația din spatele acordului, inclusiv de ce Apple utilizează motorul de căutare al Google în loc să își creeze propriul motor.

El a dat trei motive principale:

  1. Dezvoltarea unui motor de căutare „ar costa miliarde de dolari și ar dura mulți ani”, a spus Cue. El a adăugat că ar deturna angajații și investițiile de capital de la alte domenii de creștere ale companiei.
  2. Căutarea „evoluează rapid” alături de inteligența artificială, iar investiția în aceasta acum ar fi „riscantă din punct de vedere economic”, a spus Cue.
  3. Motoarele de căutare necesită o platformă pentru a vinde publicitate direcționată, iar aceasta nu este o parte esențială a activității Apple, a spus Cue. De asemenea, acesta a afirmat că Apple nu are personalul sau infrastructura operațională necesare pentru a dezvolta o afacere de succes în domeniul publicității în căutări. Și a spus că ar putea intra în conflict cu „angajamentele de lungă durată privind confidențialitatea” ale Apple.

Cue a afirmat că Departamentul de Justiție presupune în mod eronat că, în lipsa unui acord cu Google, Apple își va crea propriul motor de căutare. Cue a spus că acest lucru nu este probabil, indiferent de rezultatul cazului. El a avertizat că, în cazul în care Departamentul de Justiție blochează acordul de împărțire a veniturilor dintre Google și Apple, atunci „ar împiedica capacitatea Apple de a continua să ofere produse care răspund cel mai bine nevoilor utilizatorilor săi”.

Cue a subliniat, de asemenea, acordurile de partajare a veniturilor Apple cu alte motoare de căutare. Acestea includ acorduri care oferă Yahoo!, Microsoft Bing, DuckDuckGo și Ecosia acces la interogările de căutare Safari ale utilizatorilor Apple, a spus el. În 2018, Apple a luat în considerare cumpărarea motorului de căutare Bing al Microsoft sau investirea într-o afacere de mai multe miliarde de dolari pentru a permite Bing să completeze o parte din dominația Google pe dispozitivele Apple, a scris CNBC în 2023. Dar afacerea, care ar fi putut afecta relația Apple cu Google, în cele din urmă nu a avut loc, potrivit sursei citate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.