Un milionar tulcean câștigă o suplimentare de 13 milioane euro pentru finalizarea lucrărilor la Portul Turistic Călărași, de pe Brațul Borcea al Dunării

3-portul-turistic-si-de-agrement-3-750x406

Firma Coral Construcții, a omului de afaceri tulcean Constantin Georgescu, cu subcontractant ZMC Trading (deține două stații de betoane în Călărași), a câștigat un contract de 65 de milioane lei pentru continuarea lucrărilor la amenajarea turistică a unui port turistic de agrement în Călărași, pe Brațul Borcea al Dunării.

Contractul inițial pentru acest obiectiv fusese câștigat în 2021, cu finalizare în noiembrie 2023, însă în primăvara acestui an antreprenorul nu terminase decât 40% din lucrări, pentru că de restul nu mai avea bani, având în vedere scumpirea materialelor de construcții și finanțarea care întârzia să vină, pentru că aici dă bani Ministerul Turismului.

În 2021, proiectul era estimat la circa 90 milioane de lei (18 milioane euro), dar costurile au fost depășite. La verificarea din teren făcută de reprezentanți ai Turismului s-a și decis modalitatea în care proiectul continuă să fie finanțat. Soluția tehnică a fost parțial schimbată, un obiectiv – Turn Belvedere – dispare din proiect. Puteți citi mai multe pe acest subiect aici.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Pentru ca acest proiect să fie finalizat, a fost necesar ca CJ Călărași să facă o nouă achiziție publică la începutul acestui an, câștigată tot de Coral, care era deja angajată în proiect.

„Scopul principal al proiectului propus este de a maximiza atuurile conferite de amplasarea sitului în imediata apropiere a brațului Borcea, până în prezent acest avantaj nefiind îndeajuns exploatat. Prin prezenta propunere se dorește dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic, sporirea satisfacției cetățenilor, dezvoltarea armonioasă a zonei prin implementarea unei concept inovativ, menit să acopere necesitățile zonei”, fundamenta CJ Călărași achiziția.

Actuala achiziție a fost făcută în proporție de 75% pe criterii de preț, 20% pe componenta tehnică a ofertei și 5% pe termenul de livrare. Coral și-a asumat 31 de luni pentru finalizarea proiectului, ceea ce înseamnă că durata totală a lucrărilor, până la finalizarea portului, s-a dublat față de proeicțiile din 2021.

Portul turistic şi de agrement presupune atât consolidarea malului Borcea, cât şi construirea de pontoane pentru acostarea a 260 de ambarcaţiuni. Potrivit informațiilor oferite anterior de reprezentanți ai CJ Călărași, aici va fi ridicat un pavilion pentru evenimente expoziţionale, conferinţe şi simpozioane. Proprietarii ambarcaţiunilor vor avea la dispoziţie un atelier pentru repararea bărcilor, precum şi spaţii pentru conservarea acestora pe timp de iarnă. Tot în portul turistic vor exista atât spaţii comerciale, cât şi staţii pentru alimentarea cu combustibil a navelor de agrement.

Potrivit Registrului Comerțului,  SC Coral SRL, cu sediul social în municipiul Tulcea, pe strada Babadag, și este condusă de omul de afaceri Constantin-Cornel Georgescu, unul dintre cei mai bogați oameni din Tulcea. Potrivit relatărilor din presa locală, Georgescu ar avea o avere personală de circa 25 de milioane de euro.

Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. De-a lungul timpului, societatea tulceană a avut mai multe proiecte, cele mai multe în Constanța. Astfel, clădirea cunoscutului Tomis Mall, din centrul vechi al orașului, este ridicată de Coral Tulcea.

Totodată, firma a restaurat Cetatea Histria și execută lucrări la Capidava.

În Ovidiu, județul Constanța, societatea s-a angajat să realizeze lucrările la obiectul de investiție „Sit arheologic Ovidiu – conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului roman“.

În Tulcea, societatea  Coral a construit sediul Judecătoriei și al Tribunalului din oraș, dar și Centrul Muzeal Eco Delta și a consolidat sediul Consiliului Județean Tulcea. Tot în Tulcea, firma e executat lucrări de restaurare a Cetății Enisala, a consolidat și restaurat monumentul istoric Casa Avramide și Muzeul de Artă Tulcea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: