Un model crossover electric va înlocui Nissan Leaf din 2025

nissan leaf Sursa foto: Nissan

Un model crossover electric bazat pe platforma Alliance CMF-EV anunțată de Nissan în vară urmează să înlocuiască Nissan Leaf în jurul anului 2025. Acesta va fi construit la uzina din Sunderland, Anglia.

Acest lucru a fost confirmat de șeful european al Nissan, Guillaume Cartier, către portalul britanic Autocar. Nissan Leaf hatchback, care este popular de ani de zile, urmează să fie înlocuit cu un coupé crossover bazat pe platforma comună CMF-EV a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

În iulie, Nissan a arătat deja primele imagini teaser ale BEV. În vedere laterală, linia de acoperiș curbată, roțile mari și consolele scurte față și spate tipice vehiculelor electrice au fost deosebit de izbitoare.

Nu există încă detalii tehnice despre model sau nume. Vehiculul este modelul pentru care producătorul dorește să creeze capacități de producție pentru 100.000 de vehicule pe an în Sunderland, Anglia. Bateriile vor fi construite în fabrica de celule Envision AESC, recent anunțată, nu departe de uzina din Sunderland.

Cartier a mai spus că Nissan vizează cinci crossover-uri electrificate până în 2025: Juke, Qashqai, Ariya și X-Trail, precum și succesorul Leaf. Compania nu va mai dezvolta modele convenționale, cum ar fi berline, hatchback-uri și break-uri pe cont propriu în Europa. Potrivit Cartier, Nissan va folosi bazele de dezvoltare ale partenerilor săi de alianță Mitsubishi și Renault. În plus, Cartier a spus că Nissan nu va mai investi în dezvoltarea motoarelor cu ardere internă.

Nissan își propune să acopere 80% din vânzările sale cu mașini electrice până în 2030. Încă din 2025, întreaga gamă de produse urmează să fie electrificată fie cu mașini electrice, fie cu varianta hibridă E-Power.

Sursa foto: Nissan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *