Un primar din Australia pregătește primul proces de defăimare din lume împotriva ChatGPT / El cere corectarea unor informații false potrivit cărora ar fi făcut închisoare

ChatGPT Sursa foto: Dreamstime

Un primar din Australia a declarat că ar putea da în judecată OpenAI dacă nu va corecta afirmațiile false ale ChatGPT conform cărora ar fi făcut închisoare pentru mită. Acesta ar putea fi primul proces de defăimare împotriva serviciului de mesaje automate, scrie Reuters.

Brian Hood, care a fost ales primar al comitatului Hepburn, la 120 km nord-vest de Melbourne, în noiembrie anul trecut, a început să se îngrijoreze pentru reputația sa atunci când cetățenii i-au spus că ChatGPT l-a numit în mod fals ca fiind vinovat într-un scandal de mită străină care a implicat o filială a Reserve Bank of Australia la începutul anilor 2000.

Hood a lucrat pentru o filială, Note Printing Australia, dar a fost persoana care a anunțat autoritățile despre plata de mită către oficiali străini pentru a câștiga contracte de tipărire de bancnote și nu a fost niciodată acuzat de vreo infracțiune, au declarat avocații care îl reprezintă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Avocații au declarat că au trimis o scrisoare de îngrijorare proprietarului ChatGPT, OpenAI, pe 21 martie, care i-a dat acesteia 28 de zile pentru a corecta erorile despre clientul lor sau pentru a se confrunta cu un posibil proces de defăimare.

OpenAI, care are sediul în San Francisco, nu a răspuns încă la scrisoarea juridică a lui Hood, au declarat avocații. OpenAI nu a răspuns la un e-mail trimis de Reuters în afara orelor de program.

Dacă Hood va da în judecată, ar fi probabil prima dată când o persoană îl dă în judecată pe proprietarul ChatGPT pentru afirmațiile făcute de produsul de limbaj automatizat care a devenit extrem de popular de la lansarea sa de anul trecut. Microsoft a integrat ChatGPT în motorul său de căutare Bing în luna februarie.

Un purtător de cuvânt al Microsoft nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

“Ar fi potențial un moment de referință în sensul că se aplică această lege a defăimării la un nou domeniu al inteligenței artificiale și al publicării în spațiul IT”, a declarat pentru Reuters James Naughton, partener la firma de avocatură Gordon Legal din Hood, a declarat pentru Reuters.

“Este un oficial ales, reputația sa este esențială pentru rolul său”, a spus Naughton. Hood s-a bazat pe un dosar public în care a făcut lumină asupra comportamentului necorespunzător al companiilor, “așa că pentru el este o diferență dacă oamenii din comunitatea sa au acces la acest material”.

Despăgubirile pentru defăimare în Australia sunt în general plafonate în jurul a 400.000 de dolari australieni (269.360 de dolari). Hood nu știa numărul exact de persoane care au accesat informațiile false despre el – un factor determinant pentru mărimea plății – dar natura afirmațiilor defăimătoare a fost suficient de gravă pentru ca el să poată pretinde mai mult de 200.000 de dolari australieni, a declarat Naughton.

În cazul în care Hood va intenta un proces, acesta ar acuza ChatGPT că a dat utilizatorilor un fals sentiment de acuratețe prin faptul că nu a inclus note de subsol, a spus Naughton.

“Este foarte dificil pentru cineva să se uite în spatele acestui lucru pentru a spune “cum a ajuns algoritmul la acest răspuns?””, a spus Naughton. “Este foarte opac”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: