Undă verde pentru construirea Centurii municipiului Sfântu Gheorghe. Şoseaua va avea o lungime de 12 kilometri iar investiţia este de aproape 300 de milioane lei, fonduri europene

Sfântu Gheorghe Sursa Foto : Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Ministerul Transpoorturilor a emis Autorizaţia de Construire pentru Centura municipiului Sfântu Gheorghe, investiţie de aproape 300 de milioane de lei pe traseul Drumului Naţional 12 Braşov – Miercurea Ciuc. Contractul pentru proiectarea şi construirea ocolitoarei municipiului reşedinţă de judeţ din Covasna a fost semnat luna trecută cu firma Gott Strasse din Braşov pentru 272 milioane lei şi o durată de realizare de 29 de luni din care 5 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.

,,Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, 272 milioane lei. Lucrări de drum (structură rutieră, terasamente, etc.). Trei pasaje peste linia de Cale Ferată : 1) Pasaj peste linia CF 316 Braşov- Deda – Războieni la km. 4. 2) Pasaj peste CF 318 Braşov – Breţcu km. 8. 3) Pasaj – pod peste CF 316 Braşov – Deda – Războieni şi peste râul Olt la km. 10. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor, anunţată în prealabil “ arată Ministerul Transporturilor în Autorizaţia de Construire.

Centura municipiului Sfântu Gheorghe va fi construită cu fonduri europene la profil de drum clasic, cu o singură bandă pe sens, va avea 4 intersecţii cu sensuri giratorii şi trei pasaje supraterane, din care cel mai lung, peste Olt şi peste Calea ferată Braşov – Deda, de 526 metri. De asemenea, vor fi amplasate 2 spatii de servicii (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și Centură) la km 7, potrivit CNAIR.

Municipiul Sfântu Gheorghe se află pe traseul Drumului European 578 Braşov- Sfântu Gheorghe- Miercurea Ciuc (DN 12) iar prin relizarea şoselei  traficul de tranzit va ocoli zona urbană : ,,Scopul investiției este de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe. Aceasta degrevare de trafic va conduce inclusiv la reducerea numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar și la scăderea emisiilor poluante din localitate și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea confortului participanților la trafic, precum și la îmbunătățirea legăturilor între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare.” precizează drumarii. Deciziile de expropriere au fost emise încă de la începutul anului.

Sursa Foto : Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *