Ungaria: situație critică a sectorului horeca din cauza restricțiilor, camera de comerț cere ca în loc de închiderea magazinelor să fie limitat numărul clienților

dublu-standard.-magazin Magazin supermarket, sursa Pexels.com

Camera de Comerț și Industrie a Ungariei avertizează că restricțiile drastice ale comerțului, introduse recent de guvern pentru a stăvili valul trei al pandemiei, vor genera un val de falimente într-o economie afectatată deja puternic de primele două valuri, transmite publicația Nepszava.

Pentru a atenua impactul noilor restricții asupra mediului economic, organizația cere ca în locul măsurii care duce la închiderea magazinelor neesențiale să fie limitat numărul clienților.

”Dacă vor fi necesare alte măsuri epidemiologice, atunci în locul închiderii magazinelor în funcție de activitate, punctul de referință să fie limitarea numărului clienților care intră în magazin și determinarea numărului persoanelor care se află în spațiul respectivei unități comerciale”, arată un comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei (MKIK).

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Potrivit comunicatului, această propunere este susținută și de organizațiile pentru apărarea intereselor din acest domeniu, întrucât o asemenea restricție poate fi gestionată mai ușor de întreprinzători și poate fi, de asemenea, mai ușor de controlat de către autorități. MKIK mai menționează: ”Potrivit semnalelor înterprinzătorilor, măsurile de restricție aflate în vigoare în prezent pot fi interpretate cu dificultate, iar din punctul de vedere al întreprinderilor mici și mijlocii au un impact negativ asupra competitivității”.

Potrivit rezultatelor consultării naționale privind reluarea vieții în Ungaria, publicate și de ziarul ungar ”Népszava”, 88% din respondenți au fost de părere că restricțiile epidemiologice trebuie relaxate treptat, pas cu pas. Deschiderea hotelurilor și a restaurantelor, ca prima măsură, a fost susținută de 87% dintre respondenți, iar a obiectivelor sportive de 75%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: