UniCredit nu este interesat de Mediobanca (Andrea Orcel)

Unicredit pixabay.com

Directorul general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, a dezminţit speculaţiile conform cărora al doilea grup bancar italian ar putea fi interesat de banca de investiţii Mediobanca din Italia, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Există opţiuni mai bune pentru UniCredit în privinţa fuziunilor şi achiziţiilor (M&A), a declarat Orcel la un eveniment organizat de Reuters.

O posibilă alianţă cu Mediobanca este un zvon care apare periodic în cercurile financiare, după sosirea lui Orcel la UniCredit, cu aproape un an în urmă.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

“Există o mulţime de speculaţii privind o serie de tranzacţii în Italia”, a răspuns şeful UniCredit când a fost întrebat de potenţiala achiziţie a Mediobanca. “Dacă analizezi ce am stabilit noi, este sigur că nu ne avantajează”, a adăugat Orcel.

Acesta a explicat că UniCredit va studia potenţiale tranzacţii pentru a şti în ce condiţii ele ar fi benefice pentru grupul bancar dacă devin disponibile, dar a reafirmat că standardele sunt ridicate pentru orice tranzacţie în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Săptămâna trecută, UniCredit a confirmat că va distribui acţionarilor 3,75 miliarde de euro pentru rezultatele din 2021, dividendele în numerar ridicându-se la 1,17 miliarde de euro şi răscumpărările de acţiuni la 2,58 miliarde de euro.

Veniturile UniCredit în 2021 s-au situat la 18 miliarde de euro, înaintea previziunilor de peste 16 miliarde de euro, în timp ce profitul a ajuns la 3,9 miliarde de euro, comparativ cu o prognoză de peste 3,7 miliarde de euro.

UniCredit, care operează în 13 pieţe inclusiv Germania, Austria şi Europa de Est, avea aproximativ 87.100 de angajaţi la finele lunii septembrie, dintre care aproximativ 36.000 în Italia.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.