Uniqa Asigurări a sistat de luni activitatea de distribuţie a poliţelor RCA

asigurare auto rca Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Uniqa Asigurări a sistat de luni activitatea de distribuţie a poliţelor RCA, conform unui anunț al companiei, citat de Agerpres. Compania a dat asigurări că va respecta în continuare obligaţiile asumate pe acest segment al asigurărilor, în acord cu condiţiile contractuale, pentru toate poliţele de răspundere civilă auto în vigoare în portofoliul companiei.

“În acord cu strategia de dezvoltare durabilă asumată, Uniqa Asigurări a urmărit, în mod constant, obiectivul de reducere a impactului asigurărilor RCA asupra portofoliului şi rezultatelor companiei, acestea reprezentând un segment care, la nivelul pieţei, în ultimii zece ani, nu şi-a dovedit capacitatea de a fi profitabil”, a fost explicația transmisă de companie.

“Uniqa Asigurări SA a primit din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară aprobarea deciziei de retragere, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA). Începând cu data de 06.12.2021, compania sistează activitatea de distribuţie a poliţelor RCA. (…) Uniqa Asigurări respectă, în continuare, obligaţiile asumate pe segmentul asigurărilor RCA, oferind un nivel de servisare la cele mai înalte standarde, în acord cu condiţiile contractuale, pentru toate poliţele de răspundere civilă auto în vigoare în portofoliul companiei. Potrivit celei mai recente analize privind dosarele de daună avizate pentru RCA, publicată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, Uniqa este compania cu cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună pe piaţa RCA din România, de doar 2,8 zile/dosar”, se menţionează în document.

Conform datelor raportate la finalul lunii septembrie, Uniqa Asigurări are o rată de solvabilitate de 183%, pe care are capacitatea de a o susţine suplimentar din fonduri proprii neutilizate, aceasta fiind poziţionată peste rata medie de solvabilitate la nivelul pieţei de asigurări, de 154%, potrivit celor mai recente date disponibile, aferente primului semestru al anului 2021 şi în condiţiile în care cerinţa de reglementare la nivelul pieţei pentru acest indicator este 100%.

Totodată, rata de lichiditate a companiei este de 1,98, fiind situată la un nivel aproape dublu faţă de cerinţele impuse la nivelul pieţei, iar aceşti indicatori confirmă stabilitatea Uniqa Asigurări şi capacitatea acesteia de a-şi onora angajamentele asumate faţă de cei peste 300.000 de clienţi din România, care au ales-o drept partener de încredere în ceea ce priveşte soluţiile de protecţie prin asigurare, se spune în comunicat.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Uniqa Asigurări, Franz Weiler, a susţinut că Uniqa îşi reafirmă angajamentul ferm de dezvoltare a operaţiunilor din România, în contextul deciziei de ieşire de pe piaţa RCA.

“Uniqa are un angajament ferm în ceea ce priveşte dezvoltarea operaţiunilor în România, cu obiective ambiţioase pentru a obţine evaluări de 5 stele din partea clienţilor pe toate liniile de activitate, bazându-ne pe soluţii şi procese bine calibrate, dar şi pe competenţele echipei noastre de profesionişti”, a afirmat el.

În acord cu strategia de dezvoltare durabilă asumată, Uniqa Asigurări a urmărit, în mod constant, obiectivul de reducere a impactului asigurărilor RCA asupra portofoliului şi rezultatelor companiei, acestea reprezentând un segment care, la nivelul pieţei, în ultimii zece ani, nu şi-a dovedit capacitatea de a fi profitabil, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei, în urma măsurilor aplicate cu consecvenţă pentru a susţine acest obiectiv, Uniqa Asigurări a ajuns, în prezent, să deţină o cotă de piaţă de doar 0,5% pe segmentul asigurărilor RCA, ceea ce, din perspectiva volumului activităţii de vânzare a companiei, înseamnă în medie 50 de poliţe RCA vândute zilnic.

Directorul general al companiei şi preşedintele Directoratului Uniqa Asigurări, Paul Cazacu, a declarat că în prezent ponderea asigurărilor non-auto în portofoliul companiei a crescut la 50%.

“Avem o direcţie strategică constantă în ultimii şase ani, concentrându-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurări non-auto. Am crescut ponderea acestor segmente în portofoliul Uniqa Asigurări de la 20%, în 2015, la aproximativ 50%, în prezent. Uniqa continuă să îşi dezvolte activitatea în mod durabil, având o bază financiară solidă, standarde ferme pentru un business responsabil şi obiective clare în ceea ce priveşte calitatea experienţei oferită clienţilor şi partenerilor”, a spus Cazacu.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, pe 24 noiembrie, retragerea, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie acordată societăţii Uniqa Asigurări SA

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *