Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor a adoptat, la Bucureşti, Planul strategic pentru perioada 2024-2027

antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay Sursa foto: Pixabay

Noul Plan strategic al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), pentru perioada 2024-2027, care a fost adoptat la Conferinţa Plenipotenţiarilor de la Bucureşti (PP-22), vizează să îmbunătăţească conectivitatea, utilizarea radiocomunicaţiilor, abilităţile digitale şi alfabetizarea, alături de promovarea inovaţiei şi antreprenoriatului bazat pe tehnologie, scrie Agerpres.

Astfel, statele-membre ITU au aprobat noi obiective şi ţinte, împreună cu priorităţi actualizate pentru avansarea către conectivitate universală şi transformare digitală durabilă, prin Rezoluţia 71, revizuită, care subliniază Planul strategic al Uniunii, pentru o perioadă de patru ani, începând din 2024.

„Acest ultim plan pe patru ani îmbunătăţeşte obiectivul de conectivitate universală al ITU cu obiective pentru asigurarea accesului la Internet pentru toţi. De asemenea, susţine priorităţile de mediu ale ITU, ca parte a transformării digitale durabile. Ţintele planului pentru o infrastructură incluzivă şi sigură urmăresc să îmbunătăţească conectivitatea şi accesul la reţelele fixe şi în bandă largă, utilizarea radiocomunicaţiilor şi abilităţile digitale, alfabetizarea la nivel mondial, precum şi îmbunătăţirea cunoştinţelor şi capacităţilor în rândul membrilor ITU. În plus, Planul promovează inovaţia şi antreprenoriatul, centrate pe tehnologie, alături de reglementări inovatoare pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să promoveze incluziunea digitală”, se menţionează într-o comunicare oficială.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Potrivit sursei citate, Rezoluţia 71, revizuită, ţinteşte şi îmbunătăţirea rolului Birourilor regionale ale ITU, implementarea perspectivei de gen şi integrarea diversităţii în activitatea organizaţiei, fără a omite continuarea implementării Agendei 2030 a ONU pentru Dezvoltare Durabilă.

Cel mai recent Plan strategic clarifică domeniile-cheie ale activităţii Uniunii, încurajează o coordonare mai puternică între sectoarele de radiocomunicaţii, standardizare şi dezvoltare ale ITU, şi consolidează cadrul pentru managementul bazat pe rezultate.

România a organizat, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22).

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din anul 2026 (PP-26) va avea loc în Qatar, la Doha, ţară care a mai găzduit, în trecut, Conferinţa mondială de dezvoltare a telecomunicaţiilor a ITU (2006), Summitul Connect Arab (2012) şi ITU Telecom World (2014).

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), care promovează inovaţia în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre şi cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităţilor şi al organizaţiilor internaţionale şi regionale.

Înfiinţată în urmă cu 157 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.