USR vrea plafonarea salariilor la stat. Claudiu Năsui: Niciun salariu la stat nu trebuie să-l depășească pe cel al președintelui României

calcul preturi inflatie Foto: © Tero Vesalainen / Dreamstime.com

Deputatul USR Claudiu Năsui anunță depunerea unui proiect de lege pentru plafonarea salariilor la stat și critică intenția Coaliției PSD-PNL de a “umple gaura” pe care a făcut-o în bugetul de stat prin noi taxe.

„Este absolut inacceptabil ca PSD și PNL să umple gaura pe care au găsit-o în bugetul proaspăt votat prin a pune mâna mai profund în buzunarele românilor. Domnul Ciolacu a avansat ideea supraimpozitării salariilor de la stat care depășesc salariul președintelui României, dar a spus că ar fi neconstituțional și că ar trebui aplicată și asupra celor din privat. Cei din privat nu sunt plătiți din bani publici, ci din munca lor, din banii pe care îi fac de la clienți și de la oamenii care le cumpără bunurile și serviciile”, a declarat Claudiu Năsui.

Deputatul USR atrage atenția că nu e nevoie de supraimpozitare în cazul salariilor mari de la stat, e nevoie doar de schimbarea regulilor de salarizare, pe baza unui principiu “de bun simț”, care trebuie integrat în legea salarizării unitare: niciun salariu la stat nu trebuie să-l depășească pe cel al președintelui României.

Năsui atrage atenția că, în prezent, România are o serie întreagă de bugetari care au salarii mult peste salariul președintelui României, la ASF, ANRE și alte instituții.

Declarațiile vin în contextul în care discuția despre reducerea cheltuielilor publice, pentru a menține deficitul bugetar în ținta asumată în fața Comisei Europene, a condus coaliția de guvernare la măsuri precum supraimpozitarea salariilor și pensiilor care depășesc salariul președintelui, iar discuția a ajuns inclusiv la supraimpozitarea angajaților din mediul privat.

Citește și:

Ce spune mediul de afaceri despre o posibilă supraimpozitare a salariilor și pensiilor angajaților din privat: „Pericolul real este intenția de a abandona cota unică, cu efecte extrem de periculoase pentru economie” / „Un sistem de impozitare progresiv nu este potrivit pentru România în clipa de față” / „Să reduci salariile publice impozitându-le este un fel de a te scărpina invers”

 

Foto: © Tero Vesalainen / Dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *