VIDEO Autostradă completă între Cluj-Napoca și Târgu Mureș: Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe A3 se va deschide în decembrie, estimează Asociația Pro Infrastructură / Holdea – Târgu Mureș, cel mai lung traseu pe autostradă din România (232 km)

Autostrada Transilvania API decembrie Chețani

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania ar putea fi deschis în decembrie, cu 9 luni înainte de termenul din contract, apreciază Asociația Pro Infrastructură, care a publicat cea mai recentă monitorizare a șantierului pe care lucrează Asocierea Strabag – Geiger.

Finalizarea lucrărilor pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii va permite circulația pe autostradă fără întrerupere între Cluj-Napoca (Nădășelu) și Târgu Mureș (113 km) și cel mai lung traseu pe autostradă din România între Holdea și Târgu Mureș (232 kilometri pe A1, A10 și A3).

„Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii. Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.

Umblă vorba prin târg că se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională însă noi i-am îndemna pe politicieni să nu forțeze nota, iar pe antreprenori să nu cadă (ca alții, vezi A7 Centura Bacău) în capcana grabei care strică treaba doar ca să dea bine la televizor.

Felicitări managerilor, inginerilor și muncitorilor ”simpli” ai Strabag, Geiger și ai subcontractorilor lor! Le dorim spor la bună treabă pe ultima sută de metri.În scurt timp municipiile Târgu Mureș și Cluj-Napoca vor fi legate cu 113 kilometri pe Autostrada A3 între Ungheni și Nădășelu”, arată Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit CNAIR, stadiul pe noul contract este 75%.
În august 2023 DIMEX 2000 a început lucrările pentru construirea Drumului Expres DEx4 Tureni, legătura între Autostrada Transilvania – DN 1. Termenul de execuție este de 18 luni.

Sursa Foto : API

Comentarii

 1. Noroc cu Strabag, Geiger și ai subcontractorilor lor!
  Ar trebui sa faceti o conexiune intre A 10 si D. Expres Arad – Oradea!
  Care va fi gata in doi ani!
  Nu se stie in ce an se va termina traseul A3 de la Nadaselu la Oradea!😎
  Nici autostradă nici cale ferata de la Cluj la Oradea!😲

 2. In 32 de ani,de capitalism de carton,ati reusit doar sa legati doua orase capitale de judet,printr-un tronson de amarata de autostrada de doua benzi dus-intors ?.
  Altii,precum Elvetia si Italia,au strapuns muntii Alpi,dintr-o tara in ceaialalta,pe o distanta de 61 Km formand cel mai lung tunel terestru de cale ferata din lume.Si ast doar in 16 ani.Jumatate din perioada de 32 de ani,in care ati reusit sa faceti doar un ciot de autostrada din totalul autostrazii TRANSILVANIA.
  Sunteti de rasul curcilor,ca de rasul lumii oricum ati ajuns de mult.😂😂😂😂😂

 3. Autostrada completă între Gilău și Târgu Mureș este corect. Dacă știţi pe ce lume trăiţi. Altflel amăgiţi-vă mai departe.

  • Autostrada completă între marginea Nădășel și câmpul de lângă Târgu-Mures. Autostrada e legată de Târgu-Mureș de un drum express cu limite de… 60 km pe oră cu curbe bruște ca la țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *