VIDEO Autostrada Sibiu-Pitești: Au început defrișările pe lotul 2 lângă Câineni unde va fi construit și tunelul de 1590 metri

Autostrada A 1 Sibiu-Pitești Defrișări Cornetu

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești a început defrișările și în zona Câineni-Râul Vadului unde va fi construit și tunelul de la Câineni cu o lungime de 1590 metri, al doilea tunel ca lungime de pe A 1. Cel mai lung tunel de pe A 1 Sibiu-Pitești este cel de 1700 metri de la Poiana pe lotul 3 Cornet-Tigveni, lotul WeBuild cu o lungime de 37 km., dar cel mai dificil de construit fiind în zonă de munte cu acces greu este cel de la Câineni pe lotul Mapa-Cengiz dintre Boița și Cornet (31 km.). Termenul de execuție pentru cel mai dificil lot de autostradă din România este de 50 de luni de la emiterea Ordinului Pentru Începerea Lucrărilor, însă un termen realist, dată fiind complexitatea lucrărilor ar fi după 2030.

După finalizarea lucrărilor de defrișare urmează studiile geotehnice și finalizarea proiectării, deci pe acest tronson încă nu pot începe lucrările efective, explica în ianuarie 2024, șeful de proiect Bogdan Alexandru (detalii aici). Primele lucrări, estimate a începe în mai vor fi la viaductul de la Boița (700 metri), conexiunea cu lotul 1 Sibiu-Boița deschis de PORR în decembrie 2022.

Cele mai noi imagini cu lucrările pentru defrișarea pădurii din zona Câineni au fost publicate pe Canalul YouTube Radu Ignat :

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Traseul pe Valea Oltului conform Avizului de Mediu :

,,În zona localităţii Boiţa s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Boiţa. Traseul autostrăzii ocoleşte pe la vest localitatea Boiţa, apoi intră în defileul Oltului. În această zonă se vor realiza 2 tuneluri, unul de 250 m şi unul de 360 m. Traseul se continuă pe partea dreaptă a râului Olt, iar apoi îl traversează ajungând pe partea stângă a acestuia. Pentru evitarea sectorului sinuos al Oltului din zona Lazaret, traseul se va desfăşura pe partea stângă a DN 7, traversând zona muntoasă prin două tuneluri cu o lungime de circa 1,39 km. În zona km 27 a fost propusă o parcare de scurtă durată amplasată atât pe partea stânga, cât şi pe partea dreaptă a autostrăzii, şi un punct de sprijin. În continuare traseul autostrăzii se va desfăşura în lungul râului Olt, pe partea stângă a acestuia traversând ulterior dealul Urii, la vest de localitatea Câinenii Mari, printr-un tunel cu o lungime de circa 1,59 km. În continuare traseul autostrăzii se menţine în lungul râului Olt, a lacurilor de acumulare Robeşti şi Cornetu, pe partea stângă a acestora, până în apropierea localităţii Racoviţa unde traseul intră pe valea Băiaşului. În zona amenajării hidroenergetice de la Robeşti, traseul autostrăzii traversează versantul stâng al Oltului printr-un tunel cu o lungime de circa 0,9 km. Apoi traseul autostrăzii traversează versantul stâng al Oltului printr-un tunel cu o lungime de circa 455 m, după care urmează un nod rutier propus pentru a face legătura cu DN 7 prin DJ 703 M (Curtea de Argeş – Cornetu). În apropierea confluenţei râului Băiaş cu Olt s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Cornetu şi a spaţiului de servicii tip S2.”

Contractul aferent acestei secțiuni prevede construcția a:
31,33 km de autostradă
49 de poduri și viaducte
7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
1 ecoduct în zona localității Lazaret, care avea 210 metri lungime, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN 7.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Am o previziune sumbra…nici macar tunelurile n-o să fie gata toate la termenul de finalizare al autostrăzii!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.