VIDEO Autostrada Transilvania : cele mai noi imagini cu „furnicarul” UMB de pe tronsonul Nădășelu-Zimbor, singurul contract cu finanțare prin PNRR unde se și lucrează

UMB A 3

Mobilizare foarte bună a constructorului UMB pe Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Nădășelu și Zimbor, singurul proiect major de infrastructură rutieră din PNRR cu contract semnat și în execuție. Cele mai noi imagini din dronă publicate pe canalul YouTube Cristian Marius Man surprind șantierul de la limita județelor Cluj și Sălaj, în zona localităților Topa Mică, Sâncraiul Almașului și Sutoru unde proiectul a ajuns la 25 % după puțin un an de la primele lucrări. Este unul dintre puținele șantiere din România unde constructorul lucrează și noaptea. Practic, pe Autostrada Transilvania sunt singurele contracte în lucru cu finanțare prin PNRR:  Nădășelu – Mihăești – Zimbor (30 km) și Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), ambele semnate cu firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Constructorul înregistrează un avans bun pe tronsonul de 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor, un traseu dificil cu alunecări de teren, cea mai mare fiind alunecarea de teren în zona dealurilor de la Nădășelu unde s-au concentrat lucrările de stabilizare.
Contractul pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) a fost semnat cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în 2020 pentru 1,4 miliarde lei, un cost de 9,4 milioane euro/km, și o garanție de 10 ani. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte. Termenul de finalizare este 2024, potrivit CNAIR.

Tot prin PNRR sunt finanțate Autostrada Ploiești-PașcaniAutostrada cu tuneluri Lugoj-Deva și „capetele” Autostrăzii Unirii de lângă Târgu Mureș și Târgu Neamț, dar niciun proiect nu are, deocamdată, contract de execuție semnat.

Edit

Comentarii

 1. Generale,
  1. Mai bine il pui pe Umbrarescu Ministru la Transporuri!
  Singura sansa ca Ro sa faca 100 de km de Autostrada pe an!

  Nu vezi ca Grindeanu face Nimic!
  E Blokant la Autostrazi!
  A 7 , la campie, trebuia terminata la anul!
  Nici nu a inceput!
  Si nu va incepe nici la anul!

  2. Da-l afara pe Directorul de la Compania aia fantoma de Investitii.
  Nu a pus un metru patrat de asfalt pe DJ 101i, Campina-Sacele.
  Sa lasam Autostrada Comarnic – Brasov pentru deceniile urmatoare!😲!
  Si faceti 26 km de Judetean ca sa deviati traficul de pe Autostrada Zapezii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.