Mobilizare foarte bună a constructorului UMB pe Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Nădășelu și Zimbor, singurul proiect major de infrastructură rutieră din PNRR cu contract semnat și în execuție. Cele mai noi imagini din dronă publicate pe canalul YouTube Cristian Marius Man surprind șantierul de la limita județelor Cluj și Sălaj, în zona localităților Topa Mică, Sâncraiul Almașului și Sutoru unde proiectul a ajuns la 25 % după puțin un an de la primele lucrări. Este unul dintre puținele șantiere din România unde constructorul lucrează și noaptea. Practic, pe Autostrada Transilvania sunt singurele contracte în lucru cu finanțare prin PNRR: Nădășelu – Mihăești – Zimbor (30 km) și Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), ambele semnate cu firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Constructorul înregistrează un avans bun pe tronsonul de 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor, un traseu dificil cu alunecări de teren, cea mai mare fiind alunecarea de teren în zona dealurilor de la Nădășelu unde s-au concentrat lucrările de stabilizare.
Contractul pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) a fost semnat cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în 2020 pentru 1,4 miliarde lei, un cost de 9,4 milioane euro/km, și o garanție de 10 ani. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte. Termenul de finalizare este 2024, potrivit CNAIR.
Tot prin PNRR sunt finanțate Autostrada Ploiești-Pașcani, Autostrada cu tuneluri Lugoj-Deva și „capetele” Autostrăzii Unirii de lângă Târgu Mureș și Târgu Neamț, dar niciun proiect nu are, deocamdată, contract de execuție semnat.