VIDEO CNAIR a deschis circulaţia pe ultimul segment al Centurii Bacău. UMB a terminat lucrările cu şase luni mai devreme decât termenul contractual

Centura Bacău DRDP Iaşi

Compania de Drumuri a deschis astăzi, circulaţia pe ultimul segment al Centurii municipiului Bacău – braţul nordic cu o lungime de 3 kilometri. Ultimul lot al centurii asigură legătura între DN 2 Bacău – Roman şi DN 15 spre Piatra Neamţ.

Declarație Director Adjunct Direcția Implementare-Drumuri Naționale – Inginer Otilia Nuncă :

Tot de astăzi se circulă și pe bretelele nodului Holt care face legătura dintre A7 și drumul spre Vaslui (DN2F), anunţă şi Asociaţia Pro Infrastructură.

În total, cele trei loturi ale Centurii Bacău au o lungime de 30 kilometri din care 16 kilometri la profil de autostradă pe partea de Est a municipiului, parte din Autostrada A 7 Ploieşti- Paşcani. Cei 16 km. au fost inauguraţi în decembrie 2020. Executantul lucrării este asocierea UMB Spedition – Tehnostrade SRL, iar perioada de execuție este de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (8 martie 2019). Proiectul a presupus construirea a 7 poduri, 8 pasaje, 1 nod rutier, 7 intersecții de tip girație și o parcare. Recepția acestui ultim tronson are loc cu aprox. o jumătate de an mai devreme față de termenul contractual ianuarie 2022. Centura Bacău a costat 668 milioane lei, fonduri europene.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *