VIDEO Cum se construiește Autostrada Moldovei: „Armata” UMB, lucrări pe timp de noapte pe secțiunea Buzău – Focșani

UMB A 7 lucrări pe timp de noapte

Cel mai puternic drumar din România, constructorul UMB, lucrează și pe timpul nopții pe șantierele Autostrăzii Moldovei A7 Buzău – Pașcani, imagini cu „armata” lui Umbrărescu care construiește nodul rutier de la Râmnicu Sărat (județul Buzău) fiind publicate pe Canalul YouTube „Răducu pe Drum”.

Contractele pentru loturile 2 și 3 ale secțiunii Buzău – Focșani au fost semnate în ianuarie 2023 la Ministerul Transporturilor, directorul UMB, Cornel Bunghiuz, anunțând în fața presei o „mobilizare militărească” pentru cei 250 de kilometri de la Buzău la Pașcani. UMB încă nu a primit ordinele pentru începerea lucrărilor (OIL) și face lucrări pregătitoare. Pentru ambele loturi termenul de execuție este de 26 de luni, calculat de la momentul emiterii OIL.
Autostrada Buzău – Focșani:

Tronsonul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei fără TVA, iar contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste Râmnicu Sărat și DN22.

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), iar pe acest tronson vor fi construite 18 poduri și un pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste pârâul Ramna. Pentru ambele loturi durata de execuție este de 26 de luni.

Pentru secțiunile dintre Focșani și Bacău respectiv Bacău – Pașcani, UMB are termen de execuție de 30 de luni.

În schimb, pe lotul 1 Ploiești – Buzău, Pizzarotti are întârzieri, iar lotul 3 încă nu are contract semnat după ce Curtea de Apel a admis o contestație Danlin.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *