VIDEO Cum se construiește un drum în România: Cele mai noi imagini cu „furnicarul” UMB pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați

UMB Drum Expres Brăila Galați Pro Infrastructură

Mobilizare puternică a constructorului român UMB în primele zile ale lunii februarie pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați. La puțin peste o lună de la primirea Autorizației de Construire (24 decembrie 2021), cel mai puternic constructor din România face lucrări pe cei 7 din 11 kilometri ai traseului, cele mai noi imagini pe care le-a publicat Asociația Pro Infrastructură arătând zeci de utilaje pe șantier.

Autorizaţia de Construire (etapa I) este emisă pentru un tronson de 7 kilometri din cei 11 ai drumului rapid, valoarea lucrărilor autorizate este de 77 milioane de lei şi acoperă „lucrări de drum, lucrări de terasamente, consolidări şi lucrări pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale” – AC pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi. Pe traseu vor fi şase lucrări de artă, trei poduri, două viaducte şi un pasaj. Viaductul peste râul Siret care se varsă în Dunăre (lângă Galaţi) are aproape un kilometru (845 metri), după care urmează un pod hobanat de 290 de metri. Drumul expres va avea câte două benzi pe fiecare sens (lățimea benzii de 3,5 metri față de 3,75 pe autostradă) și spațiu median. Pe lângă asigurarea unei variante pentru DN 22 B (digul Brăila – Galaţi), Drumul Expres Brăila – Galaţi va permite legătura şi cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila „Golden Gate de România”.

Contractul cu cel mai puternic drumar din România a fost semnat în aprilie 2021 pentru 371 milioane de lei şi o durată de 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. UMB a câştigat licitaţia cu o ofertă de 371 milioane lei faţă de valoarea estimată a CNAIR de 530 de milioane lei. Garanția lucrării este de 10 ani.

În această primăvară UMB ar trebui să înceapă lucrările şi pentru Centura Mare a municipiului Galaţi (33 km), contract de 700 de milioane lei şi termen de 42 de luni pentru execuţie.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Buna mobilizare!
    Dar ce facem cu Centura Brailei?
    Pe unde merge traficul de la Buzau peste Pod cand Braila nu are Centura?
    Ce au pazit papagalii din CJ Braila?
    Spaga care nu vine?
    Prostia in care musteste?

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.