VIDEO Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania: Strabag a ajuns la aproximativ 20% după cinci luni de la deschiderea șantierului. Pe câteva tronsoane se pregătesc asfaltările

A 3 Oradea -Transilvania

Mobilizare foarte bună a constructorului Strabag (Austria) pe Drumul Expres dintre Oradea și Autostrada Transilvania, proiect ajuns la aproximativ 20% stadiu fizic după cinci luni de la deschiderea șantierului, potrivit raportării CNAIR.

Drumul de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia) are o lungime totală de 19 kilometri, din care profil de Drum Expres pe 13 kilometri, iar pe restul de 6 kilometri Drum Național cu 4 benzi.

Cele mai noi imagini din dronă pe care le-a publicat Asociația Pro Infrastructură arată avansul foarte bun al antreprenorului și pregătirea unor tronsoane cu balast stabilizat și emulsie. Contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres a fost semnat în iulie 2021 pentru 545 milioane lei, iar lucrările au început la sfârșitul lunii aprilie 2022.

VIDEO: Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania
Intersecția Drumului Expres Oradea – Arad cu Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania va fi asigurată cu pasaj suprateran și bretele dedicate, nu printr-un simplu sens giratoriu așa cum prevedea proiectul tehnic inițial, a anunțat miercuri președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Drumul Expres Oradea – Arad (cel mai important proiect preluat de autoritățile locale de la Ministerul Transporturilor) este în fază avansată de proiectare, în timp ce Drumul Expres Oradea – Biharia (19 km) legătura cu Autostrada Transilvania ar putea fi deschis circulației la sfârșitul anului viitor, înainte de termen, cu o mobilizare foarte bună a constructorului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *