VIDEO Podul de la Brăila : şantierul pentru pod şi drumuri de legătură se apropie de 50 %- Drulă

Pod Brăila

Lucrările pentru construirea podului peste Dunăre de la Brăila avansează bine iar şantierul se apropie de un stadiu fizic de execuţie de 50 % a anunţat, luni, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. Cel mai complex proiect de infrastructură rutieră de după Revoluţie cuprinde realizarea unui pod suspendat peste Dunăre cu o lungime de 2 km. şi construirea a două drumuri de legătură de 24 km. : Brăila – Jijila, lungime 19 km. respectiv Smârdan – Măcin aproape 5 km. Podul suspendat ar urma să fie deschis circulaţiei la sfârşitul anului viitor.

Cătălin Drulă a prezentat situaţia şantierului :

,,La ce se lucrează acum:

la blocurile de ancoraj;

la turnuri, unde se pregătește terenul pentru montarea ulterioară a cablului principal – se montează schele, cablul de tragere;

la drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Tulcea, complet deblocate anul acesta. Aici se fac decopertări, săpături pentru podețe și se toarnă beton pentru fundația acestora.

Stadiul fizic pe întreg proiectul (pod+drumuri de legătură) se apropie de 50%.” a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.
Constructorul Podului suspendat de la Brăila lucrează la ridicarea platformei de lucru pe care se vor trage cele două cabluri principale din oţel. De lansarea cablurilor care împreună cântăresc 6700 de tone este răspunzător constructorul japonez ( n.r. asocierea italo – niponă Astaldi- IHI Infrastructure. Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală – 1100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea. Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro iar primele lucrări au început în decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *