VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila : Astaldi a început lucrările la hidroizolația viaductului. Cum arată Podul și drumurile de legătură cu două luni înainte de termenul de inaugurare pe care italienii l-au asumat în fața ministrului Grindeanu

Pod Brăila Hidroizolație

Constructorul podului peste Dunăre de la Brăila a început aplicarea sistemului de hidroizolație pe rampele viaductului de 2 kilometri, o etapă importantă înainte de așternerea covoarelor asfaltice. Cu două luni înainte de 20 decembrie, termenul -limită pe care Astaldi l-a asumat în fața ministrului Grindeanu la ultima verificare pe șantier, se lucrează la asfaltarea drumurilor de legătură cu DN 22 B Digul Brăila -Galați respectiv Măcin pe malul din județul Tulcea. În ultimele două săptămâni, mobilizarea constructorului din Italia este mult mai bună, preciza marți, în Parlament, ministrul Transporturilor, întrebat despre evoluția pe șantier.

Cele mai noi imagini din dronă publicate pe contul YouTube Radu Aramă arată lucrările la drumurile de acces dinspre Brăila și primele straturi ale hidroizolației la rampa podului :




Stadiul fizic de execuție este de 80 % potrivit raportului CNAIR. Compania nu precizează ,însă și procentul separat pentru drumurile de legătură fără de care Podul nu poate fi deschis circulației. Este o cursă contra-cronometru, pentru că din în cele două luni rămase, evoluția șantierului depinde semnificativ de condițiile meteo (n.r așternerea covoarelor asfaltice nu se poate face atunci când temperatura coboară sub 6-7 grade). Asocierea italo-niponă Astaldi-IHI Infrastructure a fost penalizată cu două certificate intermediare negative. Japonezii de la IHI au avut în lucru ridicarea și montarea tablierului metalic.

Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019. Investiția de aproximativ 500 milioane euro presupune și amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *