Virgil Popescu: România susține luarea unei poziții unitare a UE ca răspuns în fața acestui nou gest de agresiune mascată a Rusiei

Virgil Popescu Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că România susține luarea unei poziții unitare a UE ca răspuns în fața acestui nou gest de agresiune mascată a Rusiei.

„Noul act de șantaj al Rusiei a fost livrat sub forma decretului care prevede că plata pentru gazele furnizate de Gazprom ar trebui făcută în ruble pentru contractele de export către țări neprietenoase. În primul rând, România susține luarea unei poziții unitare a UE ca răspuns în fața acestui nou gest de agresiune mascată. Trebuie să fim solidari și uniți pentru a dovedi, din nou, că nu ne lăsăm cumpărați la bucată!

Acesta spune că alături de statele membre ale Uniunii Europene, România va avea o poziție comună, iar în acest moment se face o analiză juridică la nivelul tuturor statelor UE, pe marginea acestei decizii anunțată de Federația Rusă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Am un mesaj și pentru cetățeni: România este una dintre cele mai puțin dependente state de gazul rusesc. Așa că nu există motive de panică, avem suficiente stocuri. Totodată, nici statul român și nici companiile NU au contracte cu Gazprom, ci există intermediari ai companiei rusești care vând gaze în România. Cu privire la soluțiile pe termen scurt, mediu și lung Uniunea Europeană lucrează la operaționalizarea unei platforme pentru achiziționarea în comun a gazelor naturale”, a mai scris Virgil Popescu.

Ministrul amintește că în ultimele luni a avut numeroase discuții pentru a ajunge să avem surse de aprovizionare și rute de transport diversificate. „Suntem foarte aproape să finalizăm aceste acorduri. În plus, vom demara în curând investiții pentru creșterea surselor de producție de energie, cu finanțare din PNRR și Fondul pentru modernizare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: