Volkswagen şi reprezentanţii sindicatului au înregistrat progrese, după zeci de ore de negocieri privind închiderile de fabrici şi reducerile salariale

volkswagen bitfin.info sursa: Bitfin.info

Volkswagen şi reprezentanţii sindicatului au înregistrat progrese în unele aspecte după aproximativ 50 de ore de negocieri intense privind închiderile de fabrici şi reducerile salariale în Germania, a declarat joi sindicatul IG Metall într-un comunicat. Totuşi, opiniile părţilor rămân divergente în alte puncte importante, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

”În consecinţă, o întrerupere mai lungă sau chiar încetarea celei de-a cincea runde de negocieri rămâne unul dintre scenariile posibile,” a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului.

Posibilitatea grevelor masive

Discuţiile, care au început luni şi au continuat până târziu în noapte, au scopul de a ajunge la un acord înainte de Crăciun, pentru a evita greve masive pe care IG Metall le-a anunţat că ar putea începe de anul viitor.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Aproximativ 100.000 de angajaţi au organizat deja două greve în ultima lună, cele mai mari din istoria companiei, în semn de protest faţă de planurile managementului de a reduce salariile, capacităţile de producţie şi de a închide fabrici din Germania.

Dispute asupra fabricilor şi salariilor

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Deşi s-au făcut progrese semnificative în problema salariilor, viitorul fabricilor din Osnabrück şi Dresda rămâne incert. Managementul a sugerat posibilitatea reducerii capacităţilor, mai degrabă decât închiderea completă a unităţilor, însă sindicatele se opun ferm oricăror închideri.

O posibilitate discutată este mutarea producţiei modelului Golf în Mexic, conform unor informaţii publicate anterior de Handelsblatt.

Între timp, Bloomberg a relatat că Volkswagen şi sindicatele ar putea fi aproape de un acord pentru a restructura marca VW fără a închide fabrici, păstrând locurile de muncă până în 2030, în schimbul renunţării lucrătorilor la bonusuri.

Context economic dificil

Aceste negocieri au loc pe fondul unei cereri mai slabe decât era aşteptată în Europa, al concurenţei puternice din partea producătorilor chinezi şi al unei tranziţii mai lente la vehiculele electrice.

Volkswagen se confruntă, de asemenea, cu incertitudini politice şi economice în Germania, inclusiv alegeri anticipate în februarie.

Volkswagen nu a oferit comentarii oficiale, dar surse apropiate negocierilor au indicat că există o dorinţă puternică de a ajunge la un compromis înainte de sărbători.