Volvo a înregistrat un profit operațional de până la 1,76 miliarde de dolari în primul trimestru din 2023

volvo

Constructorul de camioane AB Volvo a raportat miercuri rezultate record pentru primul trimestru, o dovadă că firma suedeză a început să depăşească blocajele de aprovizionare şi inflaţia care a afectat industria, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În perioada ianaurie-martie, profitul operaţional al AB Volvo a crescut cu 45%, până la 18,4 miliarde de coroane (1,76 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor care mizau pe un rezultat operaţional de 12,9 miliarde de coroane. Vânzările au crescut cu 25% în ritm anual, până la 131,4 miliarde de coroane (12,57 miliarde de dolari), depăşind de asemenea estimările analiştilor care mizau pe vânzări de 118,4 miliarde de coroane.

Aceste rezultate cu mult peste estimările analiştilor au venit după ce chiar şi în luna ianuarie AB Volvo declara că se aşteaptă ca „perturbările, blocajele şi costurile suplimentare” să persiste, iar accelerarea inflaţiei şi criza energetică să creeze noi dificultăţi.

Volvo nu a oferit explicaţii cu privire la ce a stat la baza relansării afacerilor sale şi nici nu a oferit o prognoză de profit.

„Credem că acest trimestru a fost influenţat de majorările de preţuri şi o mai bună situaţie pe lanţurile de aprovizionare care au condus la mai puţine opriri ale liniilor de producţie, ceea ce a permis firmei să livreze rezultate foarte solide”, au apreciat analiştii de la JPMorgan, într-un raport.

Volvo a precizat că marja sa operaţională a crescut până la 14% în primul trimestru al acestui an, de la 12% în urmă cu un an.

Rivalul Daimler Truck a anunţat şi el luna trecută că şi-a îmbunătăţit estimările şi se aşteaptă ca profitul său să crească în acest an.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *