Volvo mută producția de vehicule electrice în Belgia pentru a evita tarifele vamale din China

Volvo Sursă foto: Unsplash

Volvo Cars a început să mute producția de vehicule electrice fabricate în China în Belgia, în așteptarea deciziei Uniunii Europene că va mai departe cu o măsură drastică împotriva importurilor subvenționate de Beijing, scrie Reuters.

Volvo, care este deținută majoritar de compania chineză Geely, a luat în considerare oprirea vânzărilor de vehicule electrice fabricate în China cu destinația Europa dacă vor fi introduse tarife.

Comisia Europeană, care supervizează politica comercială în Uniunea Europeană cu 27 de țări, a lansat anul trecut o investigație pentru a stabili dacă mașinile complet electrice fabricate în China primeau subvenții care denaturează concurența și justificau tarife suplimentare.

Investigația antisubvenții, lansată oficial pe 4 octombrie, poate dura până la 13 luni. Comisia poate impune taxe antisubvenție provizorii la nouă luni de la începerea anchetei.

Relațiile dintre China și UE au fost tensionate de factori precum apropierea Beijingului de Moscova după invazia Rusiei în Ucraina. UE încearcă să își reducă dependența față de a doua economie a lumii, în special în ceea ce privește materialele și produsele necesare pentru tranziția sa ecologică.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *