Yellen: Statele Unite nu vor accepta un tratament special pentru China sau alte ţări care ar slăbi regimul fiscal minim global

Janet Yellen secretarul american al trezoreriei sursa foto: Uniunea Europeană

Statele Unite nu vor accepta un tratament special pentru China sau alte ţări care ar slăbi regimul fiscal minim global, a declarat miercuri secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, transmite Reuters, citat de news.ro.

Yellen a declarat că Statele Unite şi alte ţări îşi continuă eforturile pentru a convinge China să sprijine planurile aprobate duminică de Grupul celor şapte economii avansate. Ea a spus că speră că Beijingul va decide că este în interesul său să sprijine planurile, care solicită o taxă corporativă minimă la nivel global de cel puţin 15% , dar a precizat că Washingtonul nu va susţine un acord slab.

“Nu am fi de acord cu niciun tip de tăiere care ar slăbi în mod semnificativ un regim global de impozite minime robuste. Nu pentru China, nu pentru alte ţări”, a declarat Yellen Comitetului de Finanţe al Senatului, într-o audiere.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

”Vrem ca acest lucru să funcţioneze şi să nu fie umplut cu lacune”, a adăugat aceasta.

În 5 iunie, oficialii finanţelor din G7 au fost de acord să sprijine o rată minimă a impozitului pe profit de cel puţin 15%, măsură aprobată duminică de liderii G7. Dar unele ţări, inclusiv China, sunt reticente să renunţe la stimulentele fiscale pentru susţinerea priorităţilor politice, de la stimularea cercetării şi dezvoltării la atragerea investiţiilor străine, inclusiv a zonelor economice speciale, cu impozite reduse pentru a atrage investiţii străine.

Un oficial informat cu privire la discuţiile din G7 a declarat pentru Reuters că China este împotriva impozitului de 15% convenit de G7, iar obţinerea unor excepţii ar fi condiţia sa pentru a a-şi da acordul.

Oficialii finanţelor din Grupul celor 20 de economii majore – între care şi China – se vor concentra asupra propunerii SUA privind impozitul minim global atunci când se vor întâlni la Veneţia, în iulie.

Yellen le-a spus senatorilor că Statele Unite urmăresc toate căile pentru a se asigura că ţările au suspendat sau anulat taxele pentru serviciile digitale despre care Washingtonul afirmă că discriminează companiile de tehnologie din SUA, dar care ar păstra tarifele ca opţiune dacă acest lucru nu se va întâmpla.

Ea a spus că s-a angajat în conversaţii bilaterale ”foarte constructive” cu ministrul irlandez de Finanţe în această privinţă şi a considerat că întreaga Uniune Europeană va susţine în cele din urmă o creştere a impozitelor minime globale.

Ea a spus că speră la progrese în ceea ce priveşte problema impozitelor, care se negociază sub conducerea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, până când liderii Grupului celor 20 de economii majore se vor întâlni în octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: